Σε θέση μάχης για το Κύπελλο

Σε θέση μάχης για το Κύπελλο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού και η πρώτη εκτίμηση για τις αλλαγές παικτών που πραγματοποίησε, θα γίνει στο δυνατότερο τεστ που θα μπορούσε να υποβληθεί, απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, στη «βουβή» έδρα του για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι», με την ευκαιρία των καθιερωμένων δηλώσεών τους για την έναρξη της Ευρωλίγκας, εξέφρασαν τη θέληση νίκης που θα έχουν και παραδέχτηκαν ότι καμία ομάδα δεν θα είναι ακόμα έτοιμη. Ο Τζέιμς Γκιστ που εξέτισε την ποινή αποκλεισμού του, λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας και είχε απουσιάσει από το περσινό ντέρμπι του δεύτερου γύρου, αλλά και στους τελικούς των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, μίλησε για την ανυπομονησία που τον διακατέχει: «Το παιχνίδι θα μοιάζει, ως συνήθως, με "σκυλομαχία". Και οι δύο ομάδες είμαστε σε διαδικασία εξέλιξης και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μπορούμε να πετύχουμε φέτος. Σίγουρα, είμαι ανυπόμονος για να παίξω ξανά ποιοτικό μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό».

Το καλύτερο «ορεκτικό» της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, πριν από το αυριανό ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, θα είναι η σημερινή αναμέτρηση Αρη – ΑΕΚ (19.30) στο κατάμεστο «Νικ Γκάλης». Οι δύο «κιτρινόμαυρες» ομάδες, είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στην περσινή διοργάνωση, με τον Αρη να κερδίζει την πρόκριση ξανά στην έδρα του.

«Η ΑΕΚ είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα. Εχει ένα πολύ ισχυρό ρόστερ και είναι η ομάδα που ξεκίνησε από πέρυσι, να μικραίνει την "ψαλίδα" ανάμεσα στους δύο μεγάλους και τις υπόλοιπες ομάδες. Με την παρουσία του κόσμου μας, θα αυξηθούν πολύ οι πιθανότητές μας για ένα θετικό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο τεχνικός του Αρη, Δημήτρης Πρίφτης που απέφυγε να προβλέψει την εικόνα της ΑΕΚ, λόγω των απόντων, Κάρτερ και Κατσίβελη, της πρόσφατης αντικατάστασης του Ορτον από τον Ανοσίκε, την προσαρμογή του Καλαμπόκη και την ετοιμότητα του Ντούσαν Σάκοτα.

Στο κλειστό της Πυλαίας (17.00), ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Μαργαρίτη και με αμφίβολη συμμετοχή του Δέδα, θα υποδεχτεί το Ρέθυμνο που στοχεύει στην έκπληξη και χρειάζεται δεδομένη προσοχή, όπως είπε ο Κώστας Βασιλειάδης που επέστρεψε στον «Δικέφαλο» του Βορρά: «Είναι ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα με τρεις Αμερικανούς και έναν ψηλό και σαφώς με μεγάλη ποιότητα στους Ελληνες παίκτες. Ο τελικός του Κυπέλλου είναι ένας από τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ».

• Η Φενέρμπαχτσε ταξίδεψε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και νίκησε τους Μπρούκλιν Νετς (101-96) σε φιλικό παιχνίδι. Ο Κώστας Σλούκας είχε 11 πόντους και 11 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή