Κέρδισε τον Χάκετ, έχασε τον Χάντερ

Κέρδισε τον Χάκετ, έχασε τον Χάντερ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα αντανακλαστικά των δύο παλιότερων παικτών, Σπανούλη και Λοτζέσκι, που έχουν πετύχει σημαντικές ανατροπές του σκορ, σε συνδυασμό με την καλύτερη εμφάνιση του Χάκετ, απεσόβησαν τη δεύτερη ήττα του Ολυμπιακού, για την Α1. Στο κλειστό της Πυλαίας, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 104-99 τον ΠΑΟΚ, στην παράταση (κ.α. 87-87) και παρέμειναν σε απόσταση μιας ήττας από τους πρωτοπόρους, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Τρεις ημέρες μετά την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην Ευρωλίγκα, με αντίπαλο την Αρμάνι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει την κόπωση των βασικών παικτών του στα πρώτα 12 λεπτά και τον τραυματισμό του Χάντερ (8΄), έχοντας παραγωγικότητα πόντων από τους Στρόμπερι και Παπαπέτρου, αλλά η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε διά χειρών των Κακαρούδη και Τσόχλα. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη της ανταγωνιστικότητάς του, με τον Χάτσερ (ημ. 43-42) και μέχρι το 34΄, έδειξε αποφασιστικότητα για την πρώτη νίκη του στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχοντας προβάδισμα 9 πόντων (78-69). Η εμπειρία των παλιότερων παικτών του Ολυμπιακού σε… ειδικές καταστάσεις και με τον χρόνο να μην κυλά υπέρ τους, απέφερε την ανατροπή, με το σερί 10-0 που πέτυχαν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, ενώ ο Ντάνιελ Χάκετ που δείχνει πλέον να προσαρμόζεται, οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, σκοράροντας με λέι απ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά έχασε την ευκαιρία για την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα (παραμένει ουραγός), καθώς στην πεντάλεπτη παράταση οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη ψυχολογία και με καλάθια των Σπανούλη και Χάκετ, έφτασαν στην νίκη.

Ο Χάντερ, που διακομίσθηκε στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο, έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και σήμερα θα υπολογιστεί ο χρόνος αποθεραπείας του. Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος θα έχει δικαίωμα να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα που θα συμμετέχει στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, εφόσον του γίνει πρόταση.

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 8 (1), Βασιλειάδης 13 (2), Μαργαρίτης 9, Μάρκοβιτς 17 (1), Χάτσερ 15 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 18 (2), Τσόχλας 15 (3), Κώττας 4, Ντούβνιακ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιανγκ 12, Σπανούλης 20 (2), Στρόμπερι 12 (2), Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 4, Χάντερ, Παπαπέτρου 16 (2), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Χάκετ 19 (1), Λοτζέσκι 12.

• Απόλλωνας και Αρκαδικός σημείωσαν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ συνέχισε αήττητη στην Αμαλιάδα. Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής: Καβάλα – Απόλλων Π. 72-91, Κόροιβος – ΑΕΚ 67-76, Τρίκαλα – Κηφισιά 73-76, Λαύριο – Αρης 68-76, Αρκαδικός – Ρέθυμνο 75-70, ΠΑΟ – Κολοσσός 107-66. Η βαθμολογία: ΠΑΟ 8, ΑΕΚ 8, Ολυμπιακός 7, Αρης 7, Κηφισιά 7, Τρίκαλα 6, Κόροιβος 6, Κολοσσός 6, Απόλλων 5, Ρέθυμνο 5, Καβάλα 5, Αρκαδικός 5, Λαύριο 5, ΠΑΟΚ 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή