«Ερυθρόλευκη καταιγίδα» για τη Λιμόζ

«Ερυθρόλευκη καταιγίδα» για τη Λιμόζ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα είκοσι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου αποδείχτηκαν αρκετά για τον Ολυμπιακό ώστε να φτάσει στην τρίτη νίκη του στην 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με εντυπωσιακό φίνις, κόντρα στη Λιμόζ (75-49). Η επικράτηση των πρωταθλητών είχε επαγγελματικό χαρακτήρα και ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο, έδωσαν ρεσιτάλ άμυνας, δεχόμενοι μόλις 7 πόντους, ενώ δικαιολογημένα ο Πάτρικ Γιανγκ αποθεώθηκε για τους 13 πόντους, τα 10 ριμπάουντ και κυρίως τα πέντε κοψίματα.

Η Λιμόζ «εγκλώβισε» τον Ολυμπιακό στον ρυθμό της, εξαντλώντας τον χρόνο των επιθέσεών της και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να τρέξουν σε «ανοιχτό» γήπεδο, ενώ σε συνδυασμό με την αστοχία των αντιπάλων της από τη γραμμή του τριπόντου (το πρώτο εύστοχο ύστερα από τα πρώτα 16 λεπτά), η γαλλική ομάδα είχε στην κατοχή της το προβάδισμα του σκορ. Οι «Λιμουζό» σημείωσαν σερί 12-0 (16-22) και τα δύο τρίποντα του Αθηναίου, έφεραν ισορροπία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (28-29).

Η σταδιακή αμυντική βελτίωση του Ολυμπιακού στο 3ο δεκάλεπτο, απέφερε και τη δημιουργία διψήφιας διαφοράς πόντων (46-36), με την Λιμόζ να χάνει τον έλεγχο του αγώνα και να αποδιοργανώνεται επιθετικά, καθώς σημείωσε 13 πόντους, δέχτηκε 23 και δεν είχε άλλη ενέργεια για να απειλήσει τους Πειραιώτες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιανγκ 13, Σπανούλης 10 (1), Στρόμπερι 12, Τσαϊρέλης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 15 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 10 (2), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 3, Αθηναίου 6 (3).

ΛΙΜΟΖ: Σάφαρτζικ 6 (2), Κούλπεπερ 10 (2), Ντάνιελς 7, Γουέστερμαν 4, Πέιν 5 (1), Τραορέ 8, Ζερμπό 9, Ντιαβαρά, Μπουνγκού-Κολό.

Τα άλλα αποτελέσματα: A΄ όμ.: Χίμκι – Στράσμπουργκ 88-62, Ρεάλ – Μπάγερν 101-99. Σήμερα: Ερ. Αστέρας – Φενέρ, Β΄ όμ.: Λαμποράλ – Εφές 92-90, Αρμάνι – Τσεντεβίτα 68-77. Γ΄ όμ.: Σήμερα: Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα, Λοκομοτίβ – Καρσίγιακα. Δ΄ όμ.: Μπάμπεργκ – Μακάμπι 77-66, Νταρουσάφακα – ΤΣΣΚΑ 75-80. Σήμερα: Μάλαγα – Σάσαρι.

Με Ζιέλονα ο ΠΑΟ

H πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στην 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, είναι το αποκλειστικό ζητούμενο στον σημερινό αγώνα (20.00), με την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Ζιελόνα Γκόρα, ώστε οι «πράσινοι» ισοφαρίσουν το αρνητικό πρόσημο (1 νίκη-2 ήττες) που έχουν στη βαθμολογία του 3ου ομίλου. Χωρίς τον Τζέιμς Γκιστ και τους γνωστούς απόντες, Παππά και Μποχωρίδη, ο Παναθηναϊκός καλείται στο τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του, μακριά από το ΟΑΚΑ, να δείξει ότι έχει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να νικήσει, σταθεροποιώντας την ομαδική του απόδοση σε υψηλότερα στάνταρ, σύμφωνα και με τις δυνατότητές του. Ο εκ των άμεσων συνεργατών του Σάσα Τζόρτζεβιτς, Γκόραν Μπιέντοφ υπογράμμισε ότι η Ζιελόνα Γκόρα θα έχει υψηλό κίνητρο για τη νίκη, ύστερα από τρεις ήττες.

• Στους Ντένβερ Νάγκετς επέστρεψε ο Κώστας Παπανικολάου και υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή