Επικίνδυνες αποστολές σε Γιούροκαπ, Ευρωλίγκα

Επικίνδυνες αποστολές σε Γιούροκαπ, Ευρωλίγκα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έδρα της Λαμποράλ Κούτσα, «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», όπου γνώρισε τη μοναδική ήττα του μακριά από το ΣΕΦ για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός, αύριο το βράδυ (21.30, ΕΡΤ 2), στη δεύτερη αγωνιστική του Τοπ 16. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δώσουν την ανάλογη συνέχεια στη νίκη της πρεμιέρας, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, έχοντας σαφή δείγματα μεγαλύτερης ομοιογένειας και προσαρμογής των νεοαποκτηθέντων Αμερικανών παικτών, Οντομ και Τζέιμς, στις θέσεις της περιφέρειας και εντός της ρακέτας, αντίστοιχα.

Απέναντι στον πρώην παίκτη του, Γιάννη Μπουρούση, που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα των Βάσκων και ψηφίστηκε πολυτιμότερος στον δεύτερο γύρο του προηγούμενου γύρου, ο Ολυμπιακός έχει προετοιμάσει τα αμυντικά πλάνα του για τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό του. Επιβεβλημένος στόχος στην τακτική των πρωταθλητών Ελλάδας θα είναι η μείωση του μέσου όρου επίθεσης της Λαμποράλ, που κυμαίνεται στους 84 πόντους. Απών θα είναι και πάλι ο Ματ Λοτζέσκι.

Στον Παναθηναϊκό, η προετοιμασία για τον αγώνα με τη Μάλαγα, μεθαύριο στο ΟΑΚΑ, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, ενώ ιδιαίτερη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια.

• Στην αφετηρία της φάσης των «32» του Γιούροκαπ θα βρεθούν σήμερα ο Αρης και ο ΠΑΟΚ, που στοχεύουν να κατακτήσουν μία εκ των δύο πρώτων θέσεων των ομίλων τους και να προκριθούν στις «16». Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο Αρης που είναι αήττητος στην έδρα του, θα υποδεχτεί τη λιθουανική Νεπτούνας (19.00, ΕΡΤ 3), η οποία νίκησε τα έξι στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της προηγούμενης φάσης και έχει ισχυρή επιθετική φυσιογνωμία στο παιχνίδι της.

«Η άμυνά μας θα κρίνει τον έλεγχο του ρυθμού και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα στο μακρινό σουτ των αντιπάλων μας, γιατί έχουν υψηλά ποσοστά», τόνισε ο τεχνικός του Αρη, Δημήτρης Πρίφτης, και περιμένει από τους παίκτες του να αντλήσουν ψυχικά αποθέματα από τη συμπαράσταση των φιλάθλων. Για τον ίδιο όμιλο θα παίξουν Αλμπα – Αρμάνι.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις φαίνεται ότι είναι… πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ, μετά τον αποκλεισμό του στον ημιτελικό του Κυπέλλου και τις παρενέργειες που έχει προκαλέσει συνολικά στον «Δικέφαλο» του Βορρά, ο οποίος θα έχει δύσκολη αρχή, στην έδρα της Βαλένθια (19.00).

• Στην Ιταλία, θεωρείται σίγουρη η ανάληψη ενός εκ των τριών προολυμπιακών τουρνουά από το Τορίνο, γεγονός που θα δώσει στην Εθνική Ιταλίας προβάδισμα για να κερδίσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι τρεις πόλεις όπου θα διεξαχθούν τα προολυμπιακά τουρνουά θα επιλεγούν στις 19 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή