Πλεονέκτημα για ΠΑΟΚ η δύναμη της έδρας

Πλεονέκτημα για ΠΑΟΚ η δύναμη της έδρας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ, ύστερα από τον αποκλεισμό του στον ημιτελικό Κυπέλλου από τον Φάρο Κερατσινίου, ήρθε στην ευρωπαϊκή πορεία του στη φάση των «32» του Γιούροκαπ, με την επιβλητική νίκη κόντρα στη Λιμόζ (88-75).

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά έβαλε πλώρη για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αξιοποιώντας τη δύναμη της έδρας του στην Πυλαία, και οι παίκτες του έδειξαν ότι έχουν αφήσει πίσω τους, ψυχολογικά, την ήττα στο Κερατσίνι. Η τελική διαφορά των 13 πόντων είναι σημαντική, ενόψει του αγώνα στην πόλη Λιμόζ για τον δεύτερο γύρο, καθώς η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης (η Βαλένθια είναι το φαβορί για την πρώτη) μπορεί να κριθεί στη διαφορά πόντων.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τους «Λιμουζό», είχε τον έλεγχο του ρυθμού και το προβάδισμα στο σκορ από τα πρώτα λεπτά, ενώ η συγκέντρωση που είχε στην απόδοσή της η τετράδα Σχορτσανίτης, Βασιλειάδης, Χάτσερ και Μάρκοβιτς αποτέλεσε και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του.

Οι φιλοξενούμενοι, που έχαναν με 47-36 στο τέλος του α΄ ημιχρόνου, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 3ο δεκάλεπτο, όταν και μείωσαν σε 54-51 (25΄), αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και αύξησε τη διαφορά στο 67-59, από την επιθετική παραγωγικότητα του Χάτσερ και του Μάρκοβιτς. Στην τελευταία περίοδο, το προβάδισμα των γηπεδούχων έφτασε μέχρι τους 17 πόντους (78-61 στο 33΄), με τον Νίκολα Μάρκοβιτς να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή του. Στην επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ θα παίξει ξανά στο κλειστό της Πυλαίας, με αντίπαλο τη γερμανική Ολντενμπουργκ, έχοντας τη δυνατότητα να φτάσει στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, μετά την ήττα της πρεμιέρας στη Βαλένθια. Σήμερα θα διεξαχθεί τοάλλο παιχνίδι του ομίλου, Oλντενμπουργκ – Βαλένθια.

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 13 (1), Λιάπης, Βασιλειάδης 15 (3), Κακαρούδης, Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης, Κώττας 3, Σχορτσανίτης 19, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 17 (1), Χάτσερ 14 (1).

ΛΙΜΟΖ: Σαφάρτζικ 9 (3), Μακ Κάλεμπ 16 (2), Βοσιεκόφσκι 2, Ντάνιελς 9, Γκάτενς 3 (1), Βέστερμαν 4, Πέιν 10, Καμαρά, Τραορέ 18, Ντιαβαρά 4, Ζερμπό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή