Ο Αντετοκούνμπο κατακτά το ΝΒΑ

Ο Αντετοκούνμπο κατακτά το ΝΒΑ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H θερμή αγκαλιά του Κόμπε Μπράιαντ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μετά τη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Λος Αντζελες Λέικερς (108-101) που συνοδεύτηκε με το πρώτο τριπλ νταμπλ του (27 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ σε 41 λεπτά συμμετοχής) και οι… πατρικές συμβουλές που άκουσε από τον μεγάλο σταρ του ΝΒΑ, έγραψαν τον επίλογο του «παραμυθιού» για τον πιο αναγνωρίσιμο Ελληνα παίκτη στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Γιατί, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που νόμιζε ότι ο Κόμπε Μπράιαντ δεν τον γνώριζε καν πριν από τον αγώνα Μπακς-Λέικερς, δεν είναι απλώς ένας ακόμα Ευρωπαίος παίκτης που δοκιμάζει την τύχη του στο ΝΒΑ. Είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος, πείθοντας για την αξία του, ειδήμονες και απλούς φιλάθλους, έστω κι αν χρειάζεται να «τρέξει» πολλά ακόμα χιλιόμετρα καταξίωσης στο ΝΒΑ.

Οι επιδόσεις του Αντετοκούνμπο εγκωμιάστηκαν από τον Μπράιαντ που διανύει την τελευταία περίοδο της ένδοξης καριέρας του και τα λόγια του θα πρέπει να αποτελούν τις… δέκα εντολές του Ελληνα παίκτη που «ονειρευόταν» μόνο, πριν από τρία χρόνια, ότι ένας από τους δέκα καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο ΝΒΑ, θα τον αγκάλιαζε πάνω στο παρκέ. Στην τελευταία περίοδο της ένδοξης καριέρας του, ο Μπράιαντ, «καλωσόρισε» τον Αντετοκούνμπο στη, μόλις, δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ, ως έναν από τα πιο εξελίξιμα «προϊόντα» του μέλλοντος.

«Μην πάρεις… ρεπό σε κανένα παιχνίδι. Να είσαι πάντα σκληρός, αν θέλεις να γίνεις σπουδαίος παίκτης. Η επιλογή ανήκει σ’ εσένα. Θα πρέπει να κάνεις θυσίες και να “κυνηγάς” κάθε μέρα το “όνειρό” σου. Είσαι προικισμένος από τη φύση και έχεις εξυπνάδα. Τώρα είναι θέμα να πιστέψεις στον εαυτό σου» ήταν τα λόγια του Κόμπε στον Γιάννη που έκανε το χατίρι της μητέρας του, Βερόνικας και φωτογραφήθηκαν οικογενειακά με τον «Black Μamba». Ο τεχνικός των «ελαφιών», Τζέισον Κιντ, έδωσε προέκταση στις συμβουλές του Μπράιαντ: «Γιάννη, ο Κόμπε δεν σου μίλησε από υποχρέωση. Οταν θα πας σπίτι σου, να τα γράψεις σ’ ένα χαρτί και μετά να κοιτάς αυτό το χαρτί κάθε μέρα».

Ο «Giannis» ένιωσε εκστασιασμένος από την αντιμετώπιση που του επιφύλαξε ο Μπράιαντ, διατηρώντας συνάμα τον απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπο του Αμερικανού σταρ.

«Δεν τον είχα ζήσει από κοντά και ένιωσα σαν να τον γνώριζα χρόνια. Με έκανε να νιώσω άνετα μαζί του και ήταν αυθεντικός σε ό,τι με συμβούλεψε, όπως να συνεχίσω να δουλεύω γιατί μπορώ να κάνω εκπληκτικά πράγματα στο ΝΒΑ και ότι είναι στο χέρι μου άμα συνεχίσω να δουλεύω ή όχι. Μου είπε ότι η καθημερινή προπόνησή του είχε χίλια σουτ. Εγώ κάνω πεντακόσια. Τώρα, θα πρέπει να κάνω… χίλια ένα σουτ κάθε μέρα» παραδέχτηκε ο Αντετοκούνμπο που αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για την επόμενη δεκαετία και θα την ενισχύσει στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ο Αντετοκούνμπο συνεχίζει να διαπρέπει στο ΝΒΑ, με τη σεμνότητα και την ταπεινότητα που τον διέκρινε από την πρώτη ημέρα της επιλογής του στο ντραφτ, ενώ συνεχής είναι και η έκφραση ευγνωμοσύνης του στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και θέλει να δοξάζει με το μπάσκετ.

• Η νέα αρνητική απάντηση που δόθηκε στον Ολυμπιακό από την Ανκαρα για τη μεταγραφή του Αμερικανού σέντερ, Φρανκ Ελεγκαρ, αυξάνει τις πιθανότητες να μην αποκτηθεί άλλος παίκτης από τους «ερυθρόλευκους», μέχρι το απόγευμα και τη λήξη της προθεσμίας, εν όψει του δεύτερου γύρου στη φάση των «16» στην Ευρωλίγκα. Ο Σφαιρόπουλος εξετάζει περιπτώσεις Αμερικανών παικτών χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία από το ΝΒDL και την Κίνα. Απών για τέσσερις ακόμα αγώνες θα είναι ο Λοτζέσκι που έχει προσβληθεί από μεγαλοκυτταροϊό.

• Τον τέταρτο προκριματικό αγώνα της για το Ευρωμπάσκετ, θα δώσει σήμερα (21.00) η Εθνική Γυναικών εκτός έδρας με αντίπαλο την Ελβετία. Εκτός αποστολής είναι η Δημητράκου, λόγω τενοντίτιδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή