Οι αναμνήσεις των θριάμβων επιστρέφουν ξανά

Οι αναμνήσεις των θριάμβων επιστρέφουν ξανά

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι όμορφες αναμνήσεις των θριάμβων για τους 23 «πράσινους» τίτλους του Ζέλικο Ομπράντοβιτς… επιστρέφουν στις εξέδρες του κατάμεστου ΟΑΚΑ, με την ευκαιρία της τρίτης επιστροφής του Σέρβου τεχνικού ως αντιπάλου του Παναθηναϊκού στον σημερινό αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε (21.15). Ωστόσο, πάνω στο παρκέ δεν «χωρούν» τέτοια αισθήματα, απέναντι στη μοναδική αήττητη ομάδα στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Στην αφετηρία του δεύτερου γύρου, έχοντας 4 νίκες και 3 ήττες, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί ενισχυμένος με τις τρεις μεταγραφές (Χέινζ, Ουίλιαμς, Χάντερ) και αποφασισμένος να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι «πράσινοι» θέλουν να σταματήσουν το σερί των 7 νικών της Φενέρ (χωρίς Σλούκα και Αντιτς), ενώ οι δύο προηγούμενες επιστροφές του «Ζοτς» κατέληξαν σε ισάριθμες ήττες της τουρκικής ομάδας.

«Πιστεύω ότι κανείς δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε μια καλή πορεία, τα επόμενα επτά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, έχουμε τις πιθανότητές μας και εξαρτάται από εμάς. Είμαστε διαφορετική ομάδα, πλέον, έχουν επιστρέψει κάποιοι παίκτες και θα έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια», είπε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ ο Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Τα συναισθήματα είναι πάντα ίδια. Δεν είναι απαραίτητο να τα επαναλάβω. Το παιχνίδι δεν είναι τόσο κρίσιμο, γιατί έχουμε ακόμη επτά παιχνίδια. Το νέο στοιχείο σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νέους παίκτες στη διάθεσή του και είναι εντελώς διαφορετική ομάδα».

Για τον ίδιο όμιλο, σήμερα, θα παίξουν Νταρουσάφακα – Μάλαγα, Λοκομοτίβ – Τσεντεβίτα και Ερυθρός Αστέρας – Εφές. Παράλληλα, η Χίμκι απέκτησε τον σέντερ Τζος Μπουν και η Ρεάλ τον Βραζιλιάνο σέντερ, Ογκούστο Λίμα.

• Η αποστολή του Ολυμπιακού (χωρίς Λοτζέσκι) αναχωρεί σήμερα για τη Βαρκελώνη και τον αυριανό κρίσιμο αγώνα με την Μπαρτσελόνα, έχοντας ολοκληρώσει την τελευταία μεταγραφική κίνηση με την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ Χακίμ Ουόρικ (34 χρ., 2,06). Ο Ουόρικ αγωνιζόταν στο αυστραλιανό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μελβούρνης. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν περισσότερο από 100 ημέρες μεταγραφολογίας, ύστερα από τον τραυματισμό του Γιανγκ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εφές (12/11), διάστημα στο οποίο συμφώνησαν με τον Σον Τζέιμς, που έμεινε μόλις είκοσι μέρες, ενώ παράλληλα απέκτησαν τον Οντομ και τον Παπανικολάου.

• Η FIBA ανοίγει τα ευρωπαϊκά σύνορα του νέου πρωταθλήματος που θα διοργανώσει την περίοδο 2016-17 και ετοιμάζεται να υποδεχθεί ομάδες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Το νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ θα συσταθεί νομικά στις 2 Μαρτίου και θα ανήκει εξ ημισείας στη FIBA και στις ευρωπαϊκές λίγκες. Παράλληλα, η FIBA απάντησε στην καταγγελία της Ευρωλίγκας, περί πιέσεων και απειλών για τη συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων στη νέα διοργάνωση, ότι οι διοικητικοί εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων προσήλθαν οικειοθελώς στην πρόσφατη συνάντηση του Παρισιού.

• Η εθνική γυναικών επικράτησε εκτός έδρας της Ελβετίας με 68-38 για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή