Ευρωπαϊκός «θρύλος» ο Δ. Διαμαντίδης

Ευρωπαϊκός «θρύλος» ο Δ. Διαμαντίδης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που αποτελεί και την ύψιστη τιμή της Ευρωλίγκας, θα ανακηρυχθεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης, στη βράβευση που θα γίνει στον αρχηγό του Παναθηναϊκού πριν από τον επικείμενο αγώνα με την Τσεντεβίτα και με αφορμή την ολοκλήρωση της καριέρας του στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Ο Διαμαντίδης θα καταστεί ο πέμπτος παίκτης της διοργάνωσης που θα φέρει τον συγκεκριμένο τιμητικό τίτλο και θα είναι ο δεύτερος Ελληνας μετά τον Θοδωρή Παπαλουκά, ενώ οι άλλοι τρεις είναι ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Ναβάρο και οι Λιθουανοί Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Ραμούνας Σισκάουσκας που κατέκτησαν, ως συμπαίκτες του εμβληματικού αρχηγού, τον τίτλο της Ευρωλίγκας (2007, 2009).

Στη 12ετή παρουσία του στην Ευρωλίγκα, ο Διαμαντίδης έχει κατακτήσει τρεις τίτλους με τον Παναθηναϊκό, έχει ψηφιστεί πολυτιμότερος παίκτης σε δύο φάιναλ φορ (2007, 2011) και σε μία ολόκληρη διοργάνωση (2011), έχει κερδίσει έξι φορές τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού, ενώ είναι πρώτος σε ασίστ, κλεψίματα και βαθμό αξιολόγησης, δεύτερος σε συνολικές συμμετοχές, έκτος σκόρερ και σε εύστοχα τρίποντα, καθώς και πρώτος γκαρντ σε ριμπάουντ και κοψίματα. Οι «πράσινοι» προετοιμάζονται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα και με νίκη θα επικυρώσουν την πρόκρισή τους στα πλέι οφ, ενώ αναμένεται αθρόα προσέλευση των φιλάθλων τους για την τιμητική βραδιά στον Διαμαντίδη.

Στον Ολυμπιακό, τα αποθέματα σιγουριάς των παικτών για τις δυνατότητες της ομάδας και την επίτευξη των στόχων αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο, από την κατοχύρωση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στη χθεσινή προπόνηση απουσίασε προληπτικά ο Οθέλο Χάντερ, λόγω του τραυματισμού του στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Αρη, αλλά έχει συμπεριληφθεί στο σημερινό ταξίδι της «ερυθρόλευκης» αποστολής στη Μόσχα για τον κρίσιμο αγώνα με τη Χίμκι. Αντίθετα, ο Ματ Λοτζέσκι θα απουσιάσει και πάλι, αλλά από χθες πήρε την ιατρική έγκριση για να επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας και ίσως επανεμφανισθεί στο τελευταίο παιχνίδι του Τοπ-16, με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ, στο ΣΕΦ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή