Η ΑΕΚ «τρόμαξε» τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ «τρόμαξε» τον Παναθηναϊκό

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O συνήθης «ύποπτος» του Παναθηναϊκού, στους δύο τελευταίους μήνες, Ελιοτ Ουίλιαμς έκρινε το αθηναϊκό ντέρμπι γοήτρου στο ΟΑΚΑ για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σκοράροντας σε καθοριστικό τρίποντο στα 34΄΄ πριν από τη λήξη, εξασφάλισε την νίκη (78-71), κόντρα στην αξιόμαχη ΑΕΚ, η οποία κέρδισε τα ριμπάουντ (37 έναντι 26), αλλά δεν είχε αξιόπιστες λύσεις στην περιφέρεια (7/26 τρίποντα). Ο Παναθηναϊκός δεν… σαγήνεψε με την απόδοσή του, υπέπεσε σε 18 λάθη και νίκησε από τις επιθετικές πρωτοβουλίες του Ουίλιαμς (24 π.) και είχε δεύτερο σκόρερ τον Ραντούλιτσα (14 π.), ενώ ο Μαυροκεφαλίδης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης με 16 πόντους.

Παράλληλα, η ΑΕΚ οριστικοποίησε την έβδομη μεταγραφή ξένου παίκτη στην τρέχουσα περίοδο, με την απόκτηση του Νιγηριανού Μάικλ Ερικ (28 χρ., 2.08 μ.).

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με διαφορά 21 πόντων στο τέλος του α΄ ημιχρόνου (27-48) και έδειξε ότι θα περνούσε ένα ήσυχο απόγευμα στην Πάτρα, αλλά ο Απόλλωνας έκανε εντυπωσιακή επιστροφή στη διεκδίκηση της νίκης, μείωσε μέχρι τους τρεις πόντους (68-71 στο 38΄), χωρίς να ολοκληρώσει την ανατροπή του (72-77). Ο Ολυμπιακός δεν «έκρυψε» τον επηρεασμό που έχει υποστεί από τον διαγραφόμενο πρόωρο αποκλεισμό του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Οι Σπανούλης και Μάντζαρης με τέσσερις εύστοχες βολές αποσόβησαν την απώλεια της πρώτης θέσης. Κορυφαίοι σκόρερ για τον Απόλλωνα, ήταν οι Ντίλαρντ (16π.), Μέιερ (15π.) και Αργυρόπουλος (14π.), ενώ από τον Ολυμπιακό, οι Σπανούλης (15π.), Οντομ (13π.), Μάντζαρης (12π.).

• Η Καβάλα επέστρεψε στην Α2 κατηγορία, ενώ στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί και η δεύτερη ομάδα που θα υποβιβασθεί, από τα αποτελέσματα των αγώνων Κοροίβου – Λαυρίου και ΑΕΚ – Αρκαδικού. Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής: ΠΑΟΚ – Κόροιβος 92-78, Λαύριο – Τρίκαλα 75-80, Κολοσσός – Κηφισιά 87-90, Αρκαδικός – Καβάλα 74-68.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή