Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ έκαναν το 1-0

Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ έκαναν το 1-0

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνική υπογραφή από τον Κώστα Σλούκα (17 πόντοι) είχε η πρώτη νίκη της Φενέρμπαχτσε με αντίπαλο την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ (75-69), στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η απόδοση του διεθνούς πλέι μέικερ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα 21 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η τουρκική ομάδα, που επιχειρεί να συμμετάσχει σε δεύτερο συνεχόμενο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ήταν καλύτερη στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχε προβάδισμα 11 πόντων (41-29) στην αρχή της τρίτης περιόδου, αλλά η Ρεάλ αντέδρασε αμυντικά και προηγήθηκε με 51-52, ενώ μέχρι το 35΄ είχε βάσιμες αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης. Η Φενέρ, από την οποία απουσιάζει ο Βέσελι, χάρις στο καλάθι του Σλούκα για το 63-58, δύο βολές του ίδιου παίκτη για το 69-62 και το καθοριστικό τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς (17 πόντοι) που έγραψε το 72-64 (1΄ 26΄΄ πριν από τη λήξη), συνέχισε να είναι άτρωτη στην έδρα της, με 20 ευρωπαϊκές νίκες, από τον Ιανουάριο του 2015. Τέσσερις παίκτες των Μαδριλένων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Φερνάντεθ 10, Ρέγες 13, Ροντρίγκεθ 12, Γιουλ 12).

Στη Μόσχα, ο Κάιλ Χάινς, πρωτίστως, με τους 21 πόντους που πέτυχε σε 26 λεπτά συμμετοχής, και δευτερευόντως ο Μίλος Τεόντοσιτς, με 23 πόντους και 6 ασίστ, ηγήθηκαν της πρώτης νίκης της ΤΣΣΚΑ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (84-74). Ο Γάλλος Ντε Κολό είχε 7 πόντους και 10 ασίστ. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και να διατήρησαν το προβάδισμα του σκορ (μεγαλύτερη διαφορά 56-45 στο 24΄ και 61-50 στο 27΄), αλλά ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αξιόμαχος και στα τέσσερα δεκάλεπτα. Η ομάδα του «κόκκινου στρατού» συντήρησε το προβάδισμά της και στην τέταρτη περίοδο και επιβεβαίωσε την ποιοτική ανωτερότητα, την εμπειρία και τις περισσότερες επιλογές που διαθέτει, έναντι των αντιπάλων της. Οι Αμερικάνοι Μίλερ (14 π.), Κίνσεϊ (11 π.) και ο Γιόβιτς (14 π.) ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ της σερβικής ομάδας.

Οι δεύτεροι αγώνες ΤΣΣΚΑ – Ερυθρός Αστέρας και Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ θα διεξαχθούν αύριο, ενώ σήμερα στη Μόσχα (20.00) η Λοκομοτίβ θα υποδεχτεί για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα.

•H Ευρωλίγκα επισημοποίησε τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο επόμενο Γιούροκαπ (συνολικά 24 ομάδες), μαζί με τις Χάποελ Ιερουσαλήμ, Σάσαρι, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια, Λιέτουβος Ρίτας, Ζιελόνα Γκόρα και Γκαλατάσαραϊ. Επίσης, θα δοθούν πέντε προσκλήσεις συμμετοχής (wild cards) σε υποψήφιες ομάδες από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και από χώρες της Αδριατικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή