Στάση αναμονής από ΕΟΚ και ΑΕΚ

Στάση αναμονής από ΕΟΚ και ΑΕΚ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παρουσία της ΑΕΚ στη σημερινή σύσκεψη της Ευρωλίγκας που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, εφόσον υλοποιηθεί, θα δρομολογήσει και τις εξελίξεις για την αποβολή της ή όχι από τις εγχώριες διοργανώσεις, όπως έχει δεσμευθεί η ΕΟΚ στη FIBA. Η Ενωση δεν θα έχει εκπρόσωπο στη συνάντηση των ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Γιούροκαπ και θέλει να κερδίσει χρόνο, περιμένοντας τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της FIBA, στην αυριανή σύσκεψη του Μονάχου.

Στάση αναμονής τηρεί και η ελληνική ομοσπονδία που δεν απάντησε στην επιστολή της ΚΑΕ ΑΕΚ, με την οποία εμμένει στη συμμετοχή της στο Γιούροκαπ. Οι αποκλεισμοί των Εθνικών ομάδων από τις κορυφαίες διοργανώσεις, θα κριθούν αναλόγως με τη στάση που θα τηρήσουν οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες για τις ομάδες – μέλη τους που έχουν προτιμήσει τη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, όπως αναφέρει η ρητή προειδοποίηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας και η ΕΟΚ έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει «δίλημμα» για την τύχη της Εθνικής ομάδας, εν όψει της συμμετοχής στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο.

• Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν από το φάιναλ φορ του Βερολίνου, προκάλεσε αβεβαιότητα για την παραμονή του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο των Καταλανών και πιθανότερος αντικαταστάτης φέρεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Παράλληλα, οι Καταλανοί ενδιαφέρονται έντονα και για τον Αμερικανό Ντιλέινι που έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν με τη Λοκομοτίβ.

• Στην ισπανική Ομπραντόιρο θα συνεχίσει την καριέρα του την επόμενη περίοδο ο Κώστας Βασιλειάδης.

• Την Τετάρτη 4 Μαΐου και την Παρασκευή 6 Μαΐου θα διεξαχθούν οι δύο πρώτοι ημιτελικοί της Α1, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό με τον Αρη, σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή