Στροφή στο… ελληνικό φάιναλ φορ

Στροφή στο… ελληνικό φάιναλ φορ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνήθεια της ελληνικής εκπροσώπησης στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, είτε από τον Παναθηναϊκό είτε από τον Ολυμπιακό, την τελευταία δεκαετία και με εξαίρεση μόλις τρεις χρονιές (2006, 2008, 2014), θα «αντικατασταθεί» από την έναρξη του ελληνικού φάιναλ φορ, που αρχίζει σήμερα στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, με τους πρώτους ημιτελικούς, του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (18.00) και του Παναθηναϊκού με τον Αρη (20.00). Αμφότεροι οι «αιώνιοι» αντίπαλοι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αλλά και δύο εκ των παραδοσιακότερων ονομάτων και δυνάμεων του πρωταθλήματος, ο Αρης και η ΑΕΚ, διαθέτουν τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές για να προσφέρουν συναρπαστική εξέλιξη στην ημιτελική σειρά που θα κριθεί στις τρεις νίκες. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατέχουν το πλεονέκτημα έδρας και θα επιχειρήσουν να συναντηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα στους τελικούς των πλέι οφ, εφόσον νικήσουν στα δύο πρώτα παιχνίδια που θα δώσουν στις έδρες τους, σήμερα και μεθαύριο.

Τα περιθώρια… αμφισβήτησής τους, καθώς και η διαμόρφωση της ψυχολογίας τους, μετά τον αποκλεισμό τους από το φετινό φάιναλ φορ του Βερολίνου (13 – 15/5), θα φανούν στον «καθρέφτη» των παρκέ από τους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους». Απέναντι τους, η φιλοδοξία θα «υπερχειλίζει» από τους παίκτες της ΑΕΚ και του Αρη.

Ο Ολυμπιακός, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και στους τελικούς, θα υπερασπιστεί τον περυσινό τίτλο του για να βάλει ένα θετικό πρόσημο, έναντι των δύο αρνητικών (Ευρώπη και Κύπελλο), στον απολογισμό της χρονιάς. O Γιώργος Πρίντεζης επιστρέφει στη δράση ύστερα από ένα μήνα, λόγω των ενοχλήσεων στο πέλμα, ενώ και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιούρι Ζντόβτς υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός, ως γηπεδούχος, θα έχει την ψυχολογική πίεση για το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη θητεία του Αργύρη Πεδουλάκη επιχειρεί να γυρίσει τον «διακόπτη» της ομαδικής ψυχολογίας, να είναι «σκληροτράχηλος» αμυντικά και πληθωρικότερος επιθετικά. Θεατές του αγώνα θα είναι οι Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννης, αλλά πολύ σημαντικότερη αναμένεται να είναι η απουσία του Αμερικάνου σέντερ Τζαμέλ Χάγκινς στον Αρη.

• Το αδιέξοδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ καλά κρατεί, ύστερα και από την τετράωρη συνάντηση εκπροσώπων της FIBA και της Ευρωλίγκας χθες στο Μόναχο. Ο διάλογος χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητικός», αν και η παγκόσμια ομοσπονδία δεν αποδέχθηκε την πρόταση της Ευρωλίγκας για τον αριθμό των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων που θα διαχειρίζεται η δεύτερη στις διοργανώσεις της. Η FIBA εμμένει στις κυρώσεις αποκλεισμού των εθνικών ομάδων για όσες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες δεν αποβάλλουν τις ομάδες που έχουν επιλέξει να παίξουν στο επόμενο Γιούροκαπ.

• Ο Χρήστος Χριστοδούλου θα εκπροσωπήσει την ελληνική διαιτησία στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή