Δεύτερη πράξη στους ημιτελικούς

Δεύτερη πράξη στους ημιτελικούς

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα στη δεύτερη πράξη των ημιτελικών στα πλέι οφ, που συνεχίζονται σήμερα και πάλι στο ΣΕΦ (20.00) και στο ΟΑΚΑ (18.00), θα καθορίσουν σε μεγάλο ποσοστό την έκβαση της συγκεκριμένης φάσης. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός προηγούνται με μία νίκη έναντι της ΑΕΚ και του Αρη, αντίστοιχα, και σε περίπτωση δεύτερης νίκης, αφενός θα κατοχυρώσουν το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση διεξαγωγής πέμπτου αγώνα και αφετέρου θα χρειάζονται μία ακόμα επικράτηση για την πρόκριση στα δύο επόμενα παιχνίδια που θα γίνουν στο Αλεξάνδρειο και στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ φανέρωσε τη χαοτική διαφορά του πρώτου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την τέταρτη ομάδα, και η Ενωση καλείται να «ξεπλύνει την ντροπή», όπως είπε και ο Σλοβένος προπονητής της, Γιούρι Ζντοβτς, για την ήττα με 35 πόντους. Οι «Ερυθρόλευκοι» αναμένουν την αυτονόητη αντίδραση της ΑΕΚ, αλλά θεωρούν ότι θα πιστοποιήσουν ξανά την ανωτερότητά τους, όσο κι αν η αντίπαλός τους παρουσιαστεί αληθινά ανταγωνιστική.

Η πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αρη χαρακτηρίστηκε από τη συνέπεια των «Πρασίνων», που κράτησε 36 λεπτά, αλλά και από την ασίγαστη φιλοδοξία του Αρη να ξεπεράσει την απουσία του Χάγκινς και να διεκδικήσει τη νίκη. Στο δεύτερο παιχνίδι τα προβλήματα του Αρη αυξάνονται, καθώς είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Ξανθόπουλου και Ζάρα.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο ΕΣΑΚΕ θα τιμήσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, ανήμερα τα γενέθλιά του, για την πολύτιμη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς θα ολοκληρώσει την καριέρα του στη φετινή περίοδο. Θα του δοθεί το φύλλο αγώνος στην πρώτη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, καθώς και ένα ψηφιακό άλμπουμ φωτογραφιών.

Παράλληλα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην Ευρωλίγκα και ζήτησε από τη FIBA να συνεργαστεί για να σταματήσει το πολεμικό κλίμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι κατηγορούμενος για ποινικά αδικήματα πριν από δύο χρόνια και έχει παραπεμφθεί σε δίκη που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

• «Μαύρη σελίδα» στην ένδοξη ιστορία της έγραψε η Βίρτους Μπολόνια, που υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Α2 κατηγορία της Ιταλίας. Η Βίρτους έχει υπεραιωνόβια ιστορία (ιδρύθηκε το 1871) και δημιούργησε επαγγελματική ομάδα το 1921, ενώ έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα Ιταλίας, 8 Κύπελλα, 2 Ευρωλίγκες, 1 Σαπόρτα, 1 Γιούροτσαλεντζ και 1 Σούπερ Καπ. Τη φανέλα της Βίρτους φόρεσαν παίκτες που είχαν θητεύσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως οι Οικονόμου, Παταβούκας, Γλυνιαδάκης, Πρέλεβιτς, Ζντοβτς, Κόμαζετς και Πάσπαλιε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή