Πρώτο τζάμπολ τίτλου για Ολυμπιακό – ΠΑΟ

Πρώτο τζάμπολ τίτλου για Ολυμπιακό – ΠΑΟ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγωνιστική εικόνα και η ψυχολογία στον πρώτο τελικό των πλέι οφ, σηματοδοτούν διαχρονικά τη μελλοντική πορεία που έχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στα επόμενα παιχνίδια για τη διεκδίκηση του τίτλου. Η νίκη στον πρώτο αγώνα που θα γίνει σήμερα στο κατάμεστο ΣΕΦ (19.30, ΟΤΕ), προσφέρει στον γηπεδούχο, πεποίθηση για την πρώτη κατοχύρωση του πλεονεκτήματος έδρας, ενώ το κέρδος είναι διπλό για τον φιλοξενούμενο, καθώς αποκτά προβάδισμα κατάκτησης από την ανατροπή της αντίπαλης έδρας. Το σύστημα διεξαγωγής των τελικών, με τη συνεχή εναλλαγή των εδρών βοηθά στην άμεση εξισορρόπηση νικών-ηττών από τον εκάστοτε γηπεδούχο.

Για 11η συνεχόμενη χρονιά και 16 συνολικά σε 24 πρωταθλήματα, το ζευγάρι του τελικού προκαλεί… ρουτίνα ενδιαφέροντος, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» και οι «πράσινοι» παραμένουν οι κραταιές δυνάμεις του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει το πλεονέκτημα έδρας και θα επιχειρήσει να το αξιοποιήσει, όπως συνέβη και πέρυσι (3-0 νίκες), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει ως ελάχιστο στόχο να εξαντλήσει τη σειρά των τελικών, έως το πέμπτο παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τέθηκε στη διάθεση του Πεδουλάκη, αλλά η ετοιμότητά του είναι αμφισβητήσιμη, ενώ και ο Στρόμπερι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Σφαιρόπουλο.

• Η ΑΕΚ έβαλε «πλώρη» για την κατάκτηση της 3ης θέσης, επικρατώντας του Αρη (67-77) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και απέκτησε πλεονέκτημα έδρας. Ο Αρης προηγήθηκε δύο φορές με διαφορά 16 πόντων (ημ. 43-28), αλλά ήταν φανερή η κόπωση των γηπεδούχων στην επανάληψη και σε συνδυασμό με την επιθετική βελτίωση του Μπράουν (20 π.), η ΑΕΚ σημείωσε επιμέρους σκορ 14-22 στο 3ο δεκάλεπτο και 10-27 στο τέταρτο. Δύο αμυντικά ριμπάουντ του Σάκοτα (15 π.), εξασφάλισαν την πρώτη φετινή νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Αρη, στον οποίο οι Αμερικανοί Ουάιτ (15 π.), Μακ Νιλ (11 π.) και Ουότερς (12 π.) δεν είχαν επιθετική συμπαραγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή