Bαριά ήττα η Εθνική από τη Σερβία με 91-76

Bαριά ήττα η Εθνική από τη Σερβία με 91-76

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα καλό μάθημα πήρε χθες βράδυ η εθνική μπάσκετ στο Βελιγράδι από τη Σερβία, η οποία επικράτησε με 91-76 στο τελευταίο φιλικό τεστ πριν από το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνου, που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα. Η ελληνική ομάδα με τον Στράτο Περπέρογλου ξανά στη σύνθεσή της, αλλά χωρίς τον Κουφό (στομαχικές διαταραχές), παρουσίασε τις αρετές της μόνο στο α΄ δεκάλεπτο, έχοντας νεύρο και καθαρό μυαλό τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Στη συνέχεια οι Σέρβοι έκλεισαν τους διαδρόμους στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και στον Γιάννη Μπουρούση, που πολλές φορές «πόσταρε» με δύο παίκτες πίσω του και σε συνδυασμό με την κακή περιφερειακή κυκλοφορία επέβαλαν τον ρυθμό τους. Στο 32΄ η διαφορά είχε φτάσει ήδη τους 20 πόντους και πλέον ο Φώτης Κατσικάρης πρέπει να βρει το αντίδοτο γι’ αυτή την ανησυχητική καθίζηση.

Τα δεκάλεπτα: 27-29, 53-46, 75-63, 91-76.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16, Σιμόνοβιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Μάρκοβιτς 7, Κάλινιτς 1, Μπίρτσεβιτς 4, Ραντούλιτσα 14, Γιόκιτς 20, Στίματς 7, Ζάγκορατς.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Αθηναίου, Μπουρούσης 9 (6 ριμπ., 8 ασίστ), Καλάθης 7 (6 ασίστ), Περπέρογλου 12, Καββαδάς 9, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 10, Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος 3, Γ. Αντετοκούνμπο 14 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Θ. Αντετοκούνμπο.

• Την απελευθέρωση των μεταγραφών σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της πρώτης φάσης (1η Μαρτίου 2017) αποφάσισε η Ευρωλίγκα. Οι 30 ομάδες της διοργάνωσης θα μπορούν να κάνουν όσες αλλαγές θέλουν στο ρόστερ τους αρκεί ο παίκτης που θα μεταγράφεται να μην ανήκει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας.

• Ο 26χρονος Μάικ Τζέιμς, πρώην παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα, με πέρασμα από τον Κολοσσό Ρόδου, είναι ο πολυπόθητος στόχος του Παναθηναϊκού για τη θέση των γκαρντ. Οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει πρόταση στον παίκτη και περιμένει για την οριστική απάντηση του Αμερικανού που έχει ως προτεραιότητα το ΝΒΑ.

• Τίτλοι τέλους μπαίνουν στο πέρασμα του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα από τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με Σέρβο δημοσιογράφο, το «τριφύλλι» ήρθε σε συμφωνία με τον διεθνή σέντερ για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή