Σε νευρική κρίση η μπασκετική Ισπανία

Σε νευρική κρίση η μπασκετική Ισπανία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο σοκ το… προσέφερε στους Ισπανούς ο Ντάριο Σάριτς της εθνικής Κροατίας, με τη θεαματική τάπα του στον Πάου Γκασόλ. Το δεύτερο σοκ ήρθε από τον οικοδεσπότη Μαρκίνιος, του οποίου το φόλοου στην εκπνοή του αγώνα χάρισε στους Βραζιλιάνους μια πολύ σπουδαία νίκη με 66-65 και άφησε τους πρωταθλητές Ευρώπης και διεκδικητές του μεταλλίου χωρίς νίκη και με την πιθανότητα αποκλεισμού εξαιρετικά μεγάλη.

«Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έχουμε βρεθεί ξανά σε μια τέτοια κατάσταση και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να το αντιμετωπίσουμε», επεσήμανε ο τεχνικός των Ισπανών, Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έγραψε στο twitter φανερά ενοχλημένος πως «τώρα είναι η στιγμή όποιος θελήσει να πηδήξει από το τρένο. Το καλό είναι πως όλοι συνεχίζουμε, γιατί όλοι μαζί πάμε να παλέψουμε. Δεν μας αρέσει η κατάσταση, και τέσσερα χρόνια πριν είχαμε υποστεί ήττες, όμως προχωρήσαμε και πήραμε το αργυρό μετάλλιο. Εχω πίστη στους συμπαίκτες μου. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τρεις νίκες στα επόμενα παιχνίδια».

Ο έμπειρος Χοσέ Καλντερόν προσπάθησε με ηρεμία να εξηγήσει: «Εχουμε ακόμα τρεις αγώνες και πρέπει να παλέψουμε μέχρι τελικής πτώσης. Μέχρι να πούμε ότι είμαστε έξω… Είναι δύσκολο για κάποια ομάδα να τερματίσει με 5-0 στον όμιλο. Πρέπει να παίζεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και έχουμε τις ευκαιρίες μας ακόμα».

Οι Ισπανοί προκρίνονται όντως με τρεις νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια τους με Νιγηρία, Λιθουανία και Αργεντινή, αν και δείχνουν ότι δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Βραζιλιάνος πλέι μέικερ των Λέικερς Μαρσελίνιο Χουέρτας υποστήριξε ότι «οι Ισπανοί μπορούν ακόμα και με το 0-2 να βγουν πρώτοι», αναδεικνύοντας την ικανότητα των «φούριας ρόχας» να βγουν από την κρίση.

Την ίδια ώρα οι Αργεντινοί με ηγέτη τον Λουίς Σκόλα (23 π., 9 ρ.) κέρδισαν εύκολα την Κροατία –που διαμαρτύρεται για σκληρό παιχνίδι και ανοχή των διαιτητών σε αυτό– με σκορ 90-82 και παρέμειναν αήττητοι, όπως και οι Λιθουανοί, που κέρδισαν με 89-90 τη Νιγηρία, με πρωταγωνιστές τους Καλνιέτις και Ματσιούλις, οι οποίοι σημείωσαν από 21 πόντους.

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας (12/8): Κίνα – Αυστραλία (20.15), ΗΠΑ – Σερβία (01.00), Γαλλία – Βενεζουέλα (04.30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή