Νίκη και αγωνία για Πρίντεζη στον Ολυμπιακό

Νίκη και αγωνία για Πρίντεζη στον Ολυμπιακό

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παράσημο» αντοχής και ανθεκτικότητας, που συνοδεύθηκε με τη νίκη (88-75) επί της Ζαλγκίρις, πήρε ο Ολυμπιακός στο Κάουνας και παραμένει σταθερά στην 4η θέση της βαθμολογίας που δίνει πρόκριση και πλεονέκτημα έδρας, ύστερα από 12 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα. Στον πρώτο αγώνα, χωρίς τον Χάκετ, με τον Ερικ Γκριν να είναι καθηλωμένος στον πάγκο, λόγω της συμπλήρωσης πέντε φάουλ, και κυρίως με τον Πρίντεζη να τραυματίζεται στο γόνατό του στα 3΄ 55΄΄ πριν από τη λήξη, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και έφθασε στην όγδοη νίκη του στη διοργάνωση.

Τρία τρίποντα από τον Σπανούλη (62-70 στο 33΄), τον Λοτζέσκι («έμμεσο» καλάθι και μία βολή για το 64-73 στο 35΄) και τον Παπανικολάου (66-76 στο 37’) «λύγισαν» την αξιόμαχη Ζαλγκίρις, που πέτυχε 15 πόντους, αλλά δέχθηκε 25 από τους «ερυθρόλευκους» την τελευταία περίοδο. Η κατακόρυφη άνοδος του Παπανικολάου στο δεύτερο ημίχρονο, σε συνδυασμό με την αξιόπιστη, επιθετική παρουσία του Λοτζέσκι, διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην απόδοση του Ολυμπιακού, που είχε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και διατήρησε τον ρυθμό του αγώνα και το… ύψος του σκορ, στα δικά του «μέτρα», λόγω της αμυντικής λειτουργίας του που ήταν και πάλι αποτελεσματική σε εκτός έδρας παιχνίδι και όπως συνέβη πριν από 2 εβδομάδες στην Τουρκία κόντρα στην Νταρουσάφακα.

Η ισορροπία στις βασικές στατιστικές κατηγορίες και στις συνεχείς εναλλαγές του σκορ, χωρίς η διαφορά να ξεπερνά μόλις τους 4 πόντους, χαρακτήρισε όλη την εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου (40-42), με τον Ολυμπιακό και τη Ζαλγκίρις να έχουν έτοιμες απαντήσεις σε κάθε ξέσπασμα απόδοσης που εκδήλωσαν αμφότερες οι ομάδες. Ο Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε 11 παίκτες, έκανε συνεχείς αλλαγές στα 2/3 της «ερυθρόλευκης» πεντάδας (με εξαίρεση τους Σπανούλη και Πρίντεζη), ενώ στο γρήγορο και αθλητικό στυλ παιχνιδιού των Λιθουανών ο Ολυμπιακός είχε τα ανάλογα αντανακλαστικά.

Το «ταγκό» της Ζαλγκίρις και του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο (60-65), αλλά οι Πειραιώτες αξιοποίησαν την εμπειρία τους στα τελευταία επτά λεπτά, με το τρίποντο «σύνθημα» που έδωσε ο Σπανούλης.

Ο Πρίντεζης θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Πάνγκος 7 (1), Λεκαβίτσιους 11, Βέστερμαν 7, Σεϊμπούτις 5 (1), Μότουμ 12 (2), Γιανκούνας 18 (2), Γιαβτόκας, Μιλάνκις 6, Λίμα, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 10 (2), Μπιρτς 13, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (2), Μιλουντίνοφ 6, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 16 (2), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 16 (1), Αθηναίου.

• Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής: Ούνικς Καζάν – Μπασκόνια 91-92, Νταρουσάφακα – Ρεάλ 81-68, Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι 83-58. Σήμερα θα παίξουν: Γκαλατάσαραϊ – Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα. ΠΑΟ – Φενέρμπαχτσε.

• Στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ Νέων, στην Σαμσούντα, η Εθνική U20 θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Τουρκία (17.30) για τον δεύτερο όμιλο.

• Εχασε τη μάχη με τη λευχαιμία ο δημοφιλής δημοσιογράφος του ΝΒΑ Γκρεγκ Σάγκερ σε ηλικία 65 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή