Γεμάτος κίνητρα ο Ολυμπιακός

Γεμάτος κίνητρα ο Ολυμπιακός

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καραμέλα που ταιριάζει μόνο σε… κακομοίρηδες» χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς του Ολυμπιακού, προκειμένου να θέσει τους ετοιμοπόλεμους παίκτες προ των ευθυνών τους, ενόψει του σημερινού αγώνα (21.00, ΣΕΦ) με τον Ερυθρό Αστέρα (13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας), αν και ο ρεαλισμός για την επιβεβλημένη κάλυψη των ποιοτικών απουσιών δεν αλλάζει.

Ο Χάκετ που δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της τρεχούσης περιόδου δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί, ο Πρίντεζης που τραυματίστηκε στο Κάουνας, στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, την προηγούμενη Πέμπτη, θα απουσιάσει για 15 ημέρες, ενώ ο Σπανούλης που δεν έπαιξε στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση με τον πρωταθλητή Σερβίας (5 νίκες – 7 ήττες), απόψε στο ΣΕΦ. Η καλύτερη δυνατή αντικατάσταση των απόντων παικτών θα συνεχιστεί, ύστερα από 48 ώρες, στη Βαμβέργη, όπου οι Πειραιώτες θα δοκιμασθούν από την Μπάμπεργκ.

Το θέμα των τραυματισμών «μονοπώλησε» τις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα: «Ακούω για κακή τύχη, για δεισιδαιμονίες και πως συνέβησαν οι τραυματισμοί. Το έχουμε κάνει “καραμέλα”. Διαθέτουμε 15 παίκτες, γι’ αυτές τις περιπτώσεις κάναμε δυνατό ρόστερ, ώστε να καλύπτουμε όλα τα προβλήματα. Προς Θεού, λυπούμαστε για τον Χάκετ που χάνει όλη τη σεζόν και για όλους τους αθλητές που χάνουν τόσο μεγάλο διάστημα. Δεν είμαστε κακομοίρηδες. Είμαστε υπερήφανοι για τους παίκτες που έχουμε, για το μπάσκετ που παίζουμε και όσο αντέξουμε. Ολες οι ομάδες έχουν τραυματισμούς, προχωράμε».

Ο Σφαιρόπουλος θα περιμένει πριν από την έναρξη του σημερινού αγώνα να μάθει αν ο Βασίλης Σπανούλης θα τεθεί στη διάθεσή του, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού εξακολουθεί να νιώθει έντονους πόνους στο γόνατο από τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις και έγκειται σε δική του απόφαση, αν θα παίξει.

«Η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις μ’ αυτόν…», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που θα «ανοίξει» αναγκαστικά τη διαχείριση των παικτών του, ειδικά στις θέσεις των απόντων, ενώ ο Σέρβος ομόλογός του στον Ερυθρό Αστέρα υποστήριξε ότι «ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες με εμπειρία και ποιότητα που μπορούν να παίξουν τέτοιου επιπέδου παιχνίδια, παρά τις απουσίες τους».

Στη 12η αγωνιστική θα παίξουν σήμερα Ούνικς – Γκαλατασαράι, Αναντολού Εφές – Ζαλγκίρις και Ρεάλ – Μπάμπεργκ, ενώ αύριο το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Φενέρμπαχτσε – Νταρουσάφακα, Μακάμπι – ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι – ΠΑΟ και Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα.

«Πράσινος» ο Τζεντίλε

Στην Αθήνα αναμένεται το μεσημέρι ο Αλεσάντρο Τζεντίλε που θα ανήκει στον Παναθηναϊκό Superfoods για το επόμενο εξάμηνο, ενώ για το Μιλάνο, όπου έπαιζε μέχρι πρότινος ο διεθνής Ιταλός παίκτης με τη φανέλα της Αρμάνι, αναχωρεί σήμερα η αποστολή των «πρασίνων», ενόψει του αυριανού αγώνα. Η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζεντίλε με τη μορφή δανεισμού, ενώ έχει δικαίωμα άμεσης συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς είναι κοινοτικός, ενώ αντίθετα θα μπορεί να παίξει στην έναρξη του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας (6/1 με Ολυμπιακό στο ΣΕΦ). Ο Τζεντίλε θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα αρχίσει προπονήσεις, με την επιστροφή του ΠΑΟ από την Ιταλία.

• Στο Τσάμπιονς Λιγκ (10η αγωνιστική), ο Αρης (6 νίκες – 3 ήττες) θα υποδεχθεί την ισραηλινή Ναχιρίγια (3 νίκες – 6 ήττες) για τον πρώτο όμιλο και μπορεί να σημειώσει νίκη ρουτίνας για να διατηρηθεί στην 4η θέση και σε τροχιά πρόκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή