Νίκη και πέμπτη θέση ο Παναθηναϊκός

Νίκη και πέμπτη θέση ο Παναθηναϊκός

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «σκαλοπάτι» ψηλότερα στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας ανέβηκε ο Παναθηναϊκός Superfoods, νικώντας την Μπάμπεργκ (81-72) στο Ολυμπιακό Στάδιο και από την πέμπτη θέση πλέον έχει δικαίωμα να ονειρεύεται την τέταρτη που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Oι «πράσινοι» έπαιξαν… άναρχο μπάσκετ στο α΄ ημίχρονο (42-41), έχοντας συνεχόμενες αυξομειώσεις στην απόδοσή τους και στηριζόμενοι υπερβολικά στην ατομική πρωτοβουλία, είτε με τα τρίποντα είτε με τις διεισδύσεις στη ρακέτα της Μπάμπεργκ. Για του λόγου το αληθές, ο Παναθηναϊκός, μέχρι το 34΄, είχε 11/24 δίποντα και ισάριθμο ποσοστό στα τρίποντα… Το αρχικό 3-11 μετατράπηκε σε 27-19 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, χάρη στο επιθετικό ταμπεραμέντο του Φελντέιν και ενώ η επιμονή του Πασκουάλ στη χρησιμοποίηση του Τζεντίλε στην αρχική πεντάδα, διαψεύστηκε για ακόμα μια φορά. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο συν 8 (30-22), αλλά η προσπάθεια της επιβολής ρυθμού από τις επιθετικές επιδόσεις τους, παρά από την αμυντική συνέπεια και διάρκεια, έδωσε το δικαίωμα στη γερμανική ομάδα να πετύχει σερί 2-13, να προηγηθεί 32-35 και να βάλει, εκ νέου, δύσκολα στον αντίπαλό της. Η επιχείρηση αξιοποίησης του Μπουρούση κάτω από το καλάθι της Μπάμπεργκ και παρά τις… «μονότονες», δεξιόστροφες προσπάθειες του διεθνούς σέντερ (4 φάουλ στο 28΄), ήταν επιτυχής για τον Παναθηναϊκό στο 3ο δεκάλεπτο (62-54) και ενώ ο Καλάθης ήταν και πάλι εκτός… κλίματος και ο Ρίβερς είχε περιοριστεί δραστικά από τη γερμανική άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μέχρι τους 4 πόντους (65-61), αλλά ο Παναθηναϊκός που εξακολουθεί να μην παίζει ομαδικά στην επίθεση, δεν «λαχτάρησε» στα πέντε τελευταία λεπτά, αφού διαθέτει παίκτες που μπορούν να νικήσουν… μόνοι τους, λόγω της «αδιαπραγμάτευτης» επιθετικής ποιότητας τους. Ολοκληρώνοντας έναν γύρο της Ευρωλίγκας στον πάγκο του «τριφυλλιού», αφού είχε κάνει ντεμπούτο στη Βαμβέργη, ο Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να πείσει τους παίκτες του και δη τους Αμερικανούς να είναι επιμελείς στα αμυντικά καθήκοντά τους, γιατί η ομάδα που ανέλαβε, συνεχίζει να νικά από την επίθεση της…

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 17 (4), Νίκολς, Ρίβερς 4, Τζέιμς 15 (2), Παππάς 8, Φελντέιν 16 (4), Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 16 (1), Καλάθης.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Κοζέρ 5 (1), Μέλι 2, Ζήσης 10 (2), Τάις 18 (3), Λο 2, Στρέλνιεκς 5 (1), Βερεμένκο 2, Μίλερ 11 (1), ΜακΝιλ, Χίκμαν 6 (2), Ραντόσεβιτς 11.

• Eδραιωμένος στην τρίτη θέση, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία στο σημερινό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ (21.00) να προχωρήσει με τη 16η νίκη του σε 22 αγωνιστικές της Ευρωλίγκα και να διατηρήσει με σταθερότητα το προβάδισμα που διαθέτει για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από τη νίκη στο Καζάν και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που θα έχει στη διάθεσή του τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά όχι τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ήταν σαφής για την πορεία του Ολυμπιακού στην τελική ευθεία της διοργάνωσης, πριν από τα πλέι οφ: «Κάθε παιχνίδι εντός έδρας είναι πιο σημαντικό από το προηγούμενο. Η Ζαλγκίρις έχει σημαντική ποικιλία στο σκοράρισμα και χρειάζεται να παίξουμε με συγκέντρωση στην άμυνα, όπως κάθε φορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή