Προκρίσεις-θρίλερ για Αρη, ΠΑΟΚ

Προκρίσεις-θρίλερ για Αρη, ΠΑΟΚ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε ο ΠΑΟΚ στη σάλα «Πιονίρ» του Βελιγραδίου και, εκμεταλλευόμενος τα αιφνιδιαστικά προβλήματα απουσιών της Παρτίζαν, νίκησε 82-78, ανατρέποντας την ήττα του πρώτου αγώνα με δύο πόντους. Επόμενος αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα είναι η Τενερίφη (28/2 εντός, 8/3 εκτός).

Η σερβική ομάδα δεν είχε, λόγω τροφικής δηλητηρίασης, τρεις παίκτες (Χάτσερ, Μαρίνκοβιτς, Κοπρίβιτσα), καθώς και τον προπονητή της, Νζίκιτς, και παρά τη δύναμη της κατάμεστης έδρας της, δεν κατάφερε να καλύψει τα κενά στο παρκέ αλλά και στην τεχνική ηγεσία της. Ο ΠΑΟΚ έλεγξε τον ρυθμό, έφτασε τη διαφορά του σκορ στο συν 24 (40-64), αλλά οι παίκτες του ήταν επιπόλαιοι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Παρτίζαν μείωσε μέχρι τους 4 πόντους (78-82), αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε «διά πυρός και σιδήρου» να κρατήσει τη διαφορά και την πρόκριση. Κορυφαίοι σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν οι Μαργαρίτης 12 (2), ΜακΦάντεν 26 (7), Σάιμπερτ 16 (2) και Πέινερς 15 (1), ενώ στον αντίποδα, οι Μπίρτσεβιτς 11, Αντριτς 11 (3), Ποτ 11 και Βελίτσκοβιτς 19.

Τάσεις «αυτοχειρίας» παρουσίασε ο Αρης στο Στρασβούργο, όπου βρέθηκε να χάνει και με διαφορά 22 πόντων από τη Στρασμπούρ (κάλυψε την ήττα των 19 πόντων στον πρώτο αγώνα), αλλά η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ παρά την επικράτηση της γαλλικής ομάδας (81-70) και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας Βιλερμπάν (1/3 εντός, 7/3 εκτός). Στα 33΄΄, ο Γιάνκοβιτς με δύο βολές σημείωσε το 81-66, ενώ, αντίθετα, ο Ζανκέ αστόχησε δις από τη γραμμή του φάουλ οκτώ δευτερόλεπτα αργότερα.Οι Ζάρας (19 π.) και Κάμινγκς ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Αρη, και από τη Στρασμπούρ οι Ουόλκερ (19 π.) και Ντιλικινά (14 π.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή