Μπάσκετ: H διάκριση θέλει και υπέρβαση

Μπάσκετ: H διάκριση θέλει και υπέρβαση

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ τερματίστηκε πρόωρα και δύο γύρους πριν από τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκαν στο Μονακό (95-87) και στην Τενερίφη (80-54), αντίστοιχα, όπως συνέβη με τον Αρη, μια ημέρα νωρίτερα. Αμφότεροι οι «Δικέφαλοι», που δεν είχαν αποκτήσει διαφορές ασφαλείας στο τελικό σκορ των πρώτων αγώνων τους, δεν κατάφεραν να διαψεύσουν τον χαρακτηρισμό του αουτσάιντερ στις αντίπαλες έδρες. Και οι τρεις ελληνικές ομάδες έχουν σαφώς μεγαλύτερη ευρωπαϊκή προϊστορία και από τους 8 συλλόγους που συνεχίζουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά χρειάζονταν οικονομική, οργανωτική και αγωνιστική υπέρβαση για να συνεχίσουν την πορεία τους. Στο «Σταντ Λουί» του Μονακό, η ΑΕΚ δέχτηκε 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ως απόρροια της χαλαρότητας που άρχισε το παιχνίδι με τους Μονεγάσκους, βρέθηκε στο μείον 12, αλλά αντέδρασε, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μαυροκεφαλίδη και ισοφάρισε (36-36 στο 16΄), χωρίς να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην αντεπίθεσή της. Η Μονακό πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 7 πόντων (47-40), καθώς διέθετε τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μποστ, Σι, Σούλερ) και αξιοποίησε τη μεγαλύτερη ομοιογένεια του παιχνιδιού της. Η ΑΕΚ μείωσε στους 10 πόντους (61-51), αλλά η άμυνά της ήταν ακατάλληλη για να προκαλέσει προβλήματα στους Μονεγάσκους, οι οποίοι δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα. Μέσα σ’ όλα αυτά, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η αποβολή του Ζντοβτς με ντεσκαλιφιέ για πρωτοφανή διαμαρτυρία.

ΜΟΝΑΚΟ: Ντέιβις 8, Μποστ 18 (2), Ράιτ 9, Σι 12, Κλέιντερ 11 (1), Αμπουντού 2 , Φοφάνα 2, Σανέρ 10 , Σουλέρ 20 (3), Ουατάρα 3.

ΑΕΚ: Ούκιτς 6, ΜακΓκραθ, Ελονού 10, Σάκοτα 9 (1), Βασιλειάδης 15 (3), Ντίξον 14 (2), Λαρεντζάκης 5, Νιούλεϊ, Μαυροειδής 10, Μαυροκεφαλίδης 18.

Στο γήπεδο «Σαντιάγκο Μαρτίν» των Καναρίων Νήσων, η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος χρειάσθηκε, μόλις, τα επτά πρώτα λεπτά του αγώνα για την επιβολή του ρυθμού της σε άμυνα και επίθεση. Απέκτησε ισχνό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (15-10), αλλά το διεύρυνε κατακόρυφα στη δεύτερη περίοδο, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε για 4,5 λεπτά, δέχτηκε σερί 22-6 και ο «Δικέφαλος» του Βορρά έχασε κάθε ικμάδα της ανταγωνιστικότητάς του. Η διαφορά των 21 πόντων έκρινε ουσιαστικά την εξέλιξη του δεύτερου αγώνα, καθώς η Τενερίφη επικράτησε των φιλοξενουμένων στο «μπρα ντε φερ» της ψυχολογίας. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου που είχαν 7/36 σουτ εντός παιδιάς και 0/1 βολές στο α΄ ημίχρονο, στερήθηκαν και της βοήθειας του Αμερικανού σέντερ Κέβιν Κλάντον.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Σαν Μιγκέλ 13 (3), Ριτσότι 5, Νιάνγκ 4, Μπάσας, Χένλεϊ 2, Κίρκσαϊ, Γκριγκόνις 20 (3), Βάσκεζ 2, Αμπρομάιτις 8 (1), Μπόγρης 10, Ουάιτ 9, Ντόρνκαμπ 7.

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 11 (1), Κόνιαρης 3 (1), Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 2, ΜακΦάντεν, Μιγιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 9, Πέινερς 14, Κλάντον 8, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος.

Με Γκιστ στο Κάουνας

H διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας απομακρύνθηκε σημαντικά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, λόγω της ήττας που γνώρισε πριν από μία εβδομάδα από την Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα οι «πράσινοι» είναι αναγκασμένοι στο Κάουνας (20.00), κόντρα στη Ζαλγκίρις, να μη χάσουν κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία, ώστε να αποφύγουν περιπέτειες…πρόκρισης. Η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, ύστερα από 3,5 μήνες απουσίας, έχει προκαλέσει ευφορία στην ομάδα του «τριφυλλιού», αλλά θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη προσαρμογή του Αμερικανού φόργουορντ για να βελτιώσει συνολικά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, αντί να δημιουργήσει και νέες… απορρυθμίσεις στην ομοιογένεια. Ο Παναθηναϊκός Superfoods, που θα διεκδικήσει την τέταρτη νίκη του μακριά από την Αθήνα, θα έχει δύσκολη αποστολή με αντίπαλο την ομάδα του Γιασικεβίτσιους που παίζει με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα στην έδρα της, αν και το κίνητρο της πρόκρισης είναι αδύναμο. Σήμερα θα παίξουν: ΤΣΣΚΑ-Γκαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε-Μπασκόνια, Μακάμπι-Αρμάνι, Μπαρτσελόνα-Ούνικς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή