«Κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας

«Κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εμπειρία του Ολυμπιακού και η γνώριμη ομοιογένειά του ήταν οι ασφαλιστικές δικλίδες για την ουσιαστική εξασφάλιση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα, με την 20ή νίκη που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην ΑΕΚ (63-70) στο ΟΑΚΑ, που ήταν η πιο επικίνδυνη έδρα για πιθανή απώλεια βαθμού. Στις πέντε εναπομείνασες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός έχει εύκολο πρόγραμμα για να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού και μαθηματικά, ενώ η ΑΕΚ, που θα υποδεχθεί και τον Παναθηναϊκό στην ίδια έδρα, θα έχει δικαίωμα να παίξει καθοριστικό ρόλο και πάλι στα πλέι οφ για τη διεκδίκηση συμμετοχής στους τελικούς, έχοντας μειονέκτημα έδρας. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Ενωση δεν κατάφερε να ανεβεί ψηλότερα από την 3η θέση, την οποία είχε κατοχυρώσει και πριν από το τζάμπολ του χθεσινού παραδοσιακού ντέρμπι.

Τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη (1/5 δίπ., 0/4 τρ.) και του… υπαρχηγού Γιώργου Πρίντεζη (3/7 δίπ., 0/5 τρ.), η χαμένη «μάχη» των ριμπάουντ (41 έναντι 35), παρά τη βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο, και η αδυναμία συνεισφοράς του βασικού σέντερ, Πάτρικ Γιανγκ, ήταν τα σημαντικά εμπόδια που υπερκεράστηκαν από την άμυνα των φιλοξενουμένων, ενώ η εκνευριστική αστοχία, ιδίως στα τρίποντα (4/21), και τα αρκετά αβίαστα λάθη (17) των γηπεδούχων έκαναν πιο εύκολο το έργο των «ερυθρολεύκων». Ο Ολυμπιακός ήταν οριακά καλύτερος στην επίθεσή του χάρις στον Κεμ Μπιρτς που σημείωσε «αθόρυβα» 10 πολύτιμους πόντους και τον Ματ Λοτζέσκι που ήταν ο πρώτος σκόρερ του, με την «έκρηξη» της απόδοσής του στο 3ο δεκάλεπτο, όταν οι αντίπαλοι της ομάδας του σημείωσαν μόλις 10 πόντους (από το 37-35 στο 47-52).

Εχασε την περιφέρεια

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, γιατί βρήκε επιθετικές λύσεις από το δίδυμο των ψηλών της, Ελονού και Μαυροειδή, ενώ στην επανάληψη καταναλώθηκε στα περιφερειακά σουτ που ήταν άστοχα από ΜακΓκράθ, Ντίξον και Σάκοτα, με αποτέλεσμα το άγχος να αποτελέσει επιπρόσθετο αντίπαλο στην προσπάθεια που έκανε για να «προσπεράσει» στο σκορ, και δεν ολοκλήρωσε ποτέ. Τέσσερις φορές η ΑΕΚ μείωσε μέχρι τους πέντε (47-52 και 52-57) και τους τέσσερις πόντους (58-62 και 60-64), αλλά το τρίποντο του Γκριν (52-60), μια αποτελεσματική άμυνα του Σπανούλη στον Ούκιτς και το καθοριστικό καλάθι του Πρίντεζη (60-68) έκριναν την νίκη του Ολυμπιακού. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν είχε χρονικά περιθώρια για θεαματικές αλλαγές, ενώ «προδόθηκε» από τα επιθετικά ποσοστά των παικτών του.

ΑΕΚ: Ούκιτς 9 (1), ΜακΓκράθ, Ελονού 8, Σάκοτα 6, Βασιλειάδης, Χαριτόπουλος, Ντίξον 14 (2), Λαρεντζάκης 1, Νιούλεϊ 4, Μαυροειδής 10, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), Τσαλμπούρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 8 (2), Μπιρτς 10, Γιανγκ, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 2, Ουότερς, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 10 (2), Λοτζέσκι 17 (1).

• Τα αποτελέσματα των άλλων παιχνιδιών (21η αγ.): Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ 73-70, Λαύριο-Κόροιβος 93-63, Κύμη- Κολοσσός 74-64, Αρης-Δόξα 78-70, Τρίκαλα-Προμηθέας 62-67, Απόλλων-ΠΑΟ 74-97.

• H αιφνιδιαστική φυγή του Mάικλ Τζένκινς από τον Αρη και τη Θεσσαλονίκη οδήγησε στη διακοπή του συμβολαίου του από την ΚΑΕ, ενώ η αιτία τής μη πληρωμής του στους δύο τελευταίους μήνες αυξάνει τις φήμες για οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη δικαστική περιπέτεια του προέδρου, Νίκου Λάσκαρη. Ο Αμερικανός γκαρντ θα διεκδικήσει μέσω προσφυγής τα δεδουλευμένα του και πιθανότατα θα παίξει άμεσα σε άλλη ομάδα.

• Εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και όχι για τη μεταβατική περίοδο προεδρίας, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Μελή, θα πραγματοποιηθούν ύστερα από δύο εβδομάδες (28/3), όπως αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού Superfoods διαφώνησαν γιατί οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν την εκλογή υπηρεσιακού προέδρου μέχρι το τέλος της σεζόν και οι «πράσινοι» αντιπρότειναν την άμεση διεξαγωγή εκλογής για διοίκηση διετίας. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και έξι ΚΑΕ ψήφισαν υπέρ των εκλογών, ενώ με δεδομένες τις απουσίες Κόροιβου και Κολοσσού και του λευκού της Δόξας Λευκάδας, κατακυρώθηκε η τέλεση των εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή