Ευρωλίγκα: Χωρίς περιθώριο ήττας ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Χωρίς περιθώριο ήττας ο Ολυμπιακός

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πριν από τον αποκλεισμό και δύο πριν από την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που θα παίξει για τέταρτη φορά στα πλέι οφ, με αντίπαλο την Εφές Αναντόλου στο «Αμπντί Ιπεκτσί» (21.15) και πρέπει να ισοφαρίσει σε 2-2 νίκες για να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας του τελευταίου αγώνα και πάλι στο ΣΕΦ, την επόμενη Τετάρτη.

Οι Πειραιώτες, που «προδόθηκαν» από την επίθεσή τους στον προχθεσινό τρίτο αγώνα και ηττήθηκαν για δεύτερη φορά από την τουρκική ομάδα, θέλουν να διατηρήσουν την αμυντική σταθερότητά τους και να περιορίσουν δραστικά τα λάθη που τους προκάλεσαν μεγαλύτερη ζημιά και από την αστοχία τους, κυρίως στα δίποντα.

«Τα λόγια είναι περιττά για αγώνες που υπάρχει θέμα επιβίωσης. Πρέπει να νικήσουμε την Εφές και να παίξουμε τον πέμπτο αγώνα στην έδρα μας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και πρέπει να αντιμετωπίσουμε θετικά αυτή την πραγματικότητα, όσο δύσκολη κι αν είναι. Εχουμε βρεθεί και πάλι στο παρελθόν στην ίδια κατάσταση και έχουμε νικήσει σε παιχνίδια που είναι χωρίς “αύριο” για τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου, ενώ ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος εφάρμοσε τρία νέα επιθετικά συστήματα στη χθεσινή προπόνηση για την αξιοποίηση του Πρίντεζη και τον πικ εν ρολ του Σπανούλη με τον Μπιρτς στη θέση του σέντερ. Η ευρωπαϊκή παράδοση ανατροπών για τον Ολυμπιακό, όταν έχει βρεθεί να υπολείπεται μιας νίκης στα πλέι οφ, είναι αρνητική, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον αποκλεισμό του από τη Σιένα, πριν από 6 χρόνια, όταν είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα του ΣΕΦ αλλά ηττήθηκε στις τρεις επόμενες αναμετρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή