Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ: H «χημεία» απέναντι στα εκατομμύρια

Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ: H «χημεία» απέναντι στα εκατομμύρια

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πληρότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε όλες τις θέσεις της πεντάδας, η εμπειρία των περισσοτέρων παικτών από την ψυχολογία των ανελλιπών συμμετοχών τους στα ευρωπαϊκά φάιναλ φορ και κυρίως η εξάλειψη των όποιων συνδρόμων υπήρχαν στους Μοσχοβίτες μέχρι την περυσινή κατάκτηση του τίτλου στο Βερολίνο, είναι τα τρία υψηλά εμπόδια που γνωρίζει ο Ολυμπιακός ότι πρέπει να υπερπηδήσει στον ημιτελικό της 19ης Μαΐου.

Με την πιο ρεαλιστική πρόθεση και εκτίμηση, αλλά παίζοντας καλά και τα λεγόμενα «mind games» (παιχνίδια μυαλού), οι «ερυθρόλευκοι» παραδέχονται ότι είναι το αουτσάιντερ του ημιτελικού και θέτουν ενώπιον των αντιπάλων τους την ψυχολογική διαχείριση του «πρέπει» για να αποδείξουν στο «Σινάν Ερντέν», ό,τι δεν απέδειξαν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης (2012) και στους ημιτελικούς του Λονδίνου (2013) και της Μαδρίτης (2015). Για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, που έχει κερδίσει τον τίτλο του παίκτη-«διακόπτη» που άλλαξε τη ρότα της «ερυθρόλευκης» ιστορίας, την τελευταία 7ετία, η διεκδίκηση της νίκης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ θα αρχίσει από τη θέση του αουτσάιντερ.

«Ναι, φυσικά και είμαστε το αουτσάιντερ. Μιλάμε για ομάδες που έχουν διπλάσιο ή τριπλάσιο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό. Εμείς έχουμε τη «χημεία» και την ίδια ομάδα που πέτυχε μεγάλες επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι χρειάζεται για να νικήσουμε. Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά θα πάμε να κερδίσουμε όπως όλοι» είπε ο Σπανούλης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και στα δύο παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ για τη «μαραθώνια» φάση των 30 αγωνιστικών, αλλά δεν υπάρχει… πεδίο σύγκρισης για τον ημιτελικό και παράλληλα η καλή παράδοση των Πειραιωτών με 3-1 νίκες στα φάιναλ φορ δεν επηρεάζει κάθε επόμενο παιχνίδι με τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

«Τα παιχνίδια του φάιναλ φορ είναι διαφορετικά και δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στην κανονική περίοδο. Ανήκει στο παρελθόν. Στο φάιναλ φορ που δεν έχει “αύριο”, αν ηττηθείς, το παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικό, πνευματικά. Δεν μας νοιάζει αν παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ, τη Φενέρμπαχτσε ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μας ενδιαφέρει ο εαυτός μας και το να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πνευματικά και σωματικά. Πρέπει να διαγράψουμε τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ και να είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση που έπεται».

Στην ΤΣΣΚΑ, η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς από τα μέχρι τώρα παιχνίδια του ρωσικού πρωταθλήματος αυξάνει τις πιθανότητες αμφίβολης συμμετοχής στο φάιναλ φορ, αλλά ο Σέρβος πλέι μέικερ, με δηλώσεις του, δεν άφησε «ανοιχτό» κανένα ενδεχόμενο να μην τεθεί στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη.

• Ο ΠΑΟΚ ανανέωσε τη συμμετοχή του στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ (32 ομάδες) που διοργανώνει η FIBA και ύστερα από την κατάκτηση της 5ης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα.

• Eλληνικό διαβατήριο και δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, ύστερα από προσπάθειες της ΕΟΚ, τον τελευταίο χρόνο, απέκτησε ο Ζακ-Ηλίας Ογκαστ που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, το ’93 , αγωνίζεται στη θέση του σέντερ και στη φετινή περίοδο έπαιξε στην τουρκική Ουσάκ Σπορτίφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή