Στα δύσκολα ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ

Στα δύσκολα ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλότερο βαθμό δυσκολίας από τη φάση των ομίλων, συγκριτικά με την περυσινή συμμετοχή τους στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουν ο Αρης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στην ερχόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA, η οποία αναβάθμισε περισσότερο την οργάνωση του, διατήρησε αξιόλογα έσοδα για τις ομάδες και είχε βασικό κριτήριο συμμετοχής τα αποτελέσματα και τη δυναμικότητά τους στα εθνικά πρωταθλήματα.

Στον 3ο όμιλο που μετέχει η ΑΕΚ, οι τέσσερις κυριότεροι αντίπαλοί της, είχαν καλύτερη πορεία απ’ αυτή της «Ενωσης» που κατετάγη στην τρίτη θέση των πλέι οφ. Η Βενέτσια κατέχει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας, η Μπάνβιτ ήταν φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ στο φάιναλ φορ της Τενερίφης, η Στράσμπουρ ήταν, επίσης, δεύτερη στο γαλλικό πρωτάθλημα και η Ολίμπια Λουμπλιάνας κατέκτησε το νταμπλ στη Σλοβενία. Η Μπαϊρόιτ κατέλαβε την 5η θέση της γερμανικής «λίγκας».

«Τα εκτός έδρας παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς από την αρχή» τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος. Στον 4ο όμιλο, ο Αρης θα βρει στον δρόμο του τη φιναλίστ των τουρκικών πλέι οφ Μπεσίκτας, τη φιναλίστ Ιταλίας Αβελίνο και τις ομάδες που κατέκτησαν το νταμπλ στο Βέλγιο (Οστάνδη), στην Πολωνία (Ζιέλονα Γκόρα), στην Τσεχία (Νίμπουρκ). Για τον νέο προπονητή του Αρη, Παναγιώτη Γιαννάκη, ο στόχος είναι «να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο, αλλά είναι νωρίς να μιλήσουμε για τη δυναμικότητα των πρώτων αντιπάλων μας».

Η κάτοχος του τίτλου Τενερίφη, η πρωταθλήτρια Γαλλίας Σαλόν και η τουρκική Γκαζιαντέπ που έχει στον πάγκο της τον Στέφανο Δέδα, θα είναι οι δυνατότεροι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 2ο όμιλο και στη διεκδίκηση της πρόκρισης, μέσω της κατάκτησης μιας εκ των 4 πρώτων θέσεων.

«Θέλουμε να παρουσιαστούμε πολύ σοβαροί και έτοιμοι από την αρχή της διοργάνωσης, προκειμένου να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με περισσότερες πιθανότητες την πρόκριση στην επόμενη φάση» υπογράμμισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή