Ευρωμπάσκετ: Μια υπερηχητική Σλοβενία στον τελικό

Ευρωμπάσκετ: Μια υπερηχητική Σλοβενία στον τελικό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πρώτο τελικό της βραχείας ιστορίας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα παίξει, μεθαύριο το βράδυ, η Σλοβενία, η οποία όχι απλά κοίταξε κατάματα την Ισπανία στον ημιτελικό, αλλά την αποκαθήλωσε από τη θέση της πρωταθλήτριας Ευρώπης νικώντας με το εμφατικό 92-72. Οι Σλοβένοι του Σέρβου τεχνικού Ιγκορ Κοκοσκόφ «ξεγύμνωσαν» κάθε αδυναμία της Ισπανίας, καθώς η παρουσία των αδελφών Γκασόλ δεν ήταν αρκετή για να την οδηγήσει στον έκτο συνεχόμενο τελικό των 7 τελευταίων Ευρωμπάσκετ.

Oι «δράκοι» της Σλοβενίας έπαιξαν με τακτική και πάθος και στα τέσσερα δεκάλεπτα, προηγήθηκαν στο α΄ ημίχρονο με 49-45, έχοντας 10/15 τρίποντα (67% έναντι 25% των Ισπανών) και συνολικά 14/25, ενώ έφτασαν τις 23 ασίστ και έλεγξαν τον ρυθμό από την άμυνά τους. Ο Πάου Γκασόλ (16 π.) είχε μικρή συμπαράσταση στην επιθετική παραγωγικότητα (Μ. Γκασόλ 12 π., Ρούμπιο 13), αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα των «φούριας ρόχας» ήταν η αμυντική απροθυμία τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Π. Γκασόλ 16 (6 ριμπ.), Ροντρίγκεθ 9 (3 ασίστ), Ναβάρο, Ρούμπιο 13 (3 ασίστ), Μ. Γκασόλ 12 (9 ριμπ., 4 ασίστ), Γ. Ερνανγκόμεθ 6 (4 ριμπ.), Σάστρε 3, Σαν Εμετέριο 6, Χ. Ερνανγκόμεθ 5 (5 ριμπ.).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ράντολφ 15 (3 ριμπ.), Ρέμπετς, Ντράγκιτς 15 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Νίκολιτς 7, Πρέπελιτς 13, Μπλάζιτς 7, Βίντμαρ 12 (5 ριμπ.), Ζάγκορατς 5, Ντίμετς 7, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 11 (12 ριμπ., 8 ασίστ).

Η δεύτερη φιναλίστ του 40ού Ευρωμπάσκετ θα είναι η νικήτρια του σημερινού ημιτελικού, Σερβίας – Ρωσίας (21.30)

• Τρεις προπονητές αποχώρησαν από τους πάγκους των εθνικών ομάδων ύστερα από τον αποκλεισμό τους στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Ο Ετορε Μεσίνα συνεχίζει στη θέση του συνεργάτη του Γκρεγκ Πόποβιτς και αποχαιρέτησε τον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας ύστερα από δύο χρόνια συνεργασίας, στην οποία δεν πέτυχε καμία διάκριση (αποκλεισμός στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, πέρυσι, στην οκτάδα του φετινού Ευρωμπάσκετ). Από τη θέση του προπονητή της Λετονίας που κατείχε από το 2010, παραιτήθηκε ο Αϊναρς Μπαγκάτσκις, ενώ ο Μαυροβούνιος Μπόγκνταν Τάνιεβιτς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους πάγκους.

• Απογοητευτική είναι η εικόνα στις εξέδρες. Συνολικά, τους 12 αγώνες που είχαν διεξαχθεί, μέχρι προχθές, στο «Σινάν Ερντέμ» παρακολούθησαν 37.000 θεατές με μέσο όρο 3.100.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή