Μπάσκετ: Περιμένοντας τον πρώτο αμφισβητία

Μπάσκετ: Περιμένοντας τον πρώτο αμφισβητία

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διπολισμός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από τους «θαμώνες» των τελικών, Παναθηναϊκό Superfoods και Ολυμπιακό, και οι αντοχές του από την αμφισβήτηση τριών ακόμα παραδοσιακών δυνάμεων της Α1, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη, παραμένουν τα σταθερά χαρακτηριστικά και της φετινής περιόδου. Η παγίωση των τριών… ταχυτήτων του πρωταθλήματος της Basket Leauge για τις 14 ομάδες, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα τους και τους στόχους που θέτουν, διαμορφώνει για πολλοστή φορά μικρό ορίζοντα αισιοδοξίας για την αύξηση των διεκδικητών του τίτλου και την υπέρβαση ομάδων που θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν υψηλότερες θέσεις από τις αρχικές προσδοκίες τους. Ο ανταγωνισμός όμως και στο φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα ενδιαφέροντος κατ’ αναλογία με την οικονομική επένδυση κάθε ΚΑΕ, την ανεύρεση ταλαντούχων ξένων παικτών, ανεξαρτήτως του κόστους τους, την εμπειρία της προγενέστερης θητείας τους στην Α1 κατηγορία και τη διατήρηση σταθερού «κορμού» ομάδας, ώστε οι μεταγραφικές κινήσεις τους να στοχεύουν σε ποιοτικές βελτιώσεις.

Η μεταγραφική στόχευση του πρωταθλητή Παναθηναϊκού και του φιναλίστ Ολυμπιακού στον ανταγωνισμό της Ευρωλίγκας και της προσπάθειας πρόκρισης στο φάιναλ φορ, σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων τους από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, διατηρεί το σταθερό αγωνιστικό προβάδισμά τους από τις άλλες 12 ομάδες. Πρόοδος ανταγωνισμού για το νέο πρωτάθλημα μπορεί να θεωρηθεί η κατάκτηση της πρώτης θέσης και του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας, όχι μόνο από τα αποτελέσματα των δύο ντέρμπι στο ΣΕΦ (στην αυριανή πρεμιέρα) και στο ΟΑΚΑ (πρώτη αγωνιστική του β΄ γύρου), όπως συνέβη πέρυσι, αλλά από πιθανές βαθμολογικές απώλειές του και σε άλλες έδρες, προκειμένου να «σπάσει» η…αφόρητη «μονοτονία» δύο, μόλις, αποτελεσμάτων. Βάσιμες φιλοδοξίες, μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου, για τη διάσπαση του δίπολου, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έχει η ΑΕΚ στην 4η χρονιά από την επιστροφή της στο πρωτάθλημα της Α1, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Μανωλόπουλο, μετά τους Σάκοτα και Ζντοβτς.

Στο ίδιο μοτίβο υπερβατικού στόχου θα κινηθούν οι «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ και Αρης, που θα έχουν ως κύριο σκοπό την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα και το άτυπο φάιναλ φορ. Τα οικονομικά «βαρίδια» και των δύο συγκεκριμένων ΚΑΕ από τα χρέη των προηγούμενων ετών, παραμένουν τροχοπέδη ανάπτυξης στον ετήσιο μεταγραφικό σχεδιασμό τους, αλλά θεωρητικά η ειδοποιός διαφορά που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ είναι η έγκαιρη οριστικοποίηση του ρόστερ του και η ολοκληρωμένη προετοιμασία, σε αντίθεση με τον Αρη για τον οποίο επικρέμαται η «δαμόκλειος σπάθη» της δικαστικής εκκρεμότητας του ιδιοκτήτη Νίκου Λάσκαρη.

Η επιστροφή του Πανιωνίου, ύστερα από δύο, μόλις, χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς στη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ ισχυρή παραμένει η εκπροσώπηση της περιφέρειας, με την παρουσία επτά ομάδων (Τρίκαλα, Προμηθέας Πατρών, Κολοσσός Ρόδου, Ρέθυμνο, Κύμη, Κόροιβος, ΓΣΛ-Φάρος) και ενώ η Θεσσαλία μπήκε ξανά στον χάρτη του πρωταθλήματος. Οι αγωνιστικές διαφορές των επτά ομάδων μπορεί να αποδειχθούν… ανεπαίσθητες, εξαιρώντας τους «θαμώνες» των μεσαίων βαθμολογικών θέσεων και των πλέι οφ, Κολοσσό και Ρέθυμνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή