Ευρωλίγκα: Θύμισε ξανά… Ολυμπιακό – Νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με 83-90

Ευρωλίγκα: Θύμισε ξανά… Ολυμπιακό – Νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με 83-90

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο… μέταλλο του χαρακτήρα που πίστεψε η μειοψηφία των φιλάθλων του ότι απώλεσε στο ευρωπαϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εμφάνισε ο Ολυμπιακός στην… αγαπημένη του Πόλη, όπου «άλωσε» την έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρμπαχτσε και επιστρέφει νικητής (90-83) στην 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» άξιζαν να νικήσουν την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην κανονική διάρκεια του αγώνα (75-75), αλλά ο εξαιρετικός χθες Ρόμπερτς αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε στην τελευταία επίθεση των φιλοξενουμένων (είχε ισοφαρίσει με δύο βολές ο Βέσελι στα 8΄΄) και ενώ είχαν το σταθερό προβάδισμα μέχρι το 38΄. Υπήρχαν, όμως, τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα από τους παίκτες του Ολυμπιακού, προεξέχοντος του Γιώργου Πρίντεζη (6 καθοριστικοί και συνεχόμενοι πόντοι) για την 5η νίκη τους στη φετινή διοργάνωση και ουσιαστικά την… ισοσκέλιση της ήττας από τον Παναθηναϊκό. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον έλεγχο του αγώνα μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο (ημ. 40-30) και ανέκτησαν το προβάδισμα του σκορ μετά το 26΄, έχοντας επιμέρους σκορ 13-27 στην τρίτη περίοδο. Στο 38΄, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 63-73, αλλά δέχθηκε 12 πόντους από τη Φενέρ και σκόραρε, μόλις, δύο. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στα ριμπάουντ (32 έναντι 18), είχε ποσοστό 62% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα.

«Σημαίνει πολλά αυτή η νίκη γιατί επανήλθαμε, ύστερα από δυο ήττες στην Ευρωλίγκα, αλλά μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα, αν δεν συνεχίσουμε έτσι. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνουν δύο κακές εμφανίσεις στην αρχή της περιόδου. Δεν ήρθε η καταστροφή και τώρα είμαστε ξανά στον ουρανό», τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου για την αντίδραση του Ολυμπιακού στην ψυχολογική πίεση που δημιουργήθηκε μετά την ήττα από τον ΠΑΟ.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους από την εκκωφαντική ατμόσφαιρα των 18.000 φίλων της Φενέρ. Εδειξαν «ατσάλινη» ψυχραιμία στη διαχείριση της παράτασης, όταν το ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι «λύγισαν». Οι απουσίες των Ντίξον και Κάλιενιτς ήταν αισθητές στη Φενέρ, ενώ οι Ούντο, Μπογκντάνοβιτς δείχνουν «αναντικατάστατοι».

«Δεν αισθάνομαι καμία πίεση. Κάνω τη δουλειά μου και δεν χάνω την πίστη μου. Να κρατήσουμε μόνο τα θετικά στοιχεία», είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακλίν 9, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 10, Στρέλνιεκς 16 (4), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 21 (5), Γουίλτζερ, Τόμπσον 9 (1).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Τόμπσον 2, Μέλι 11 (1), Ουοναμέικερ 15 (2), Σλούκας 13 (1), Νάναλι 22 (3), Γκούντουριτς 4, Βέσελι 8, Ντατόμε 8 (1).

• Χθες: Ερυθρός Αστέρας – ΤΣΣΚΑ 59-85, Μπάμπεργκ – Μπαρτσελόνα 84-81.

Νίκη ΑΕΚ, ήττα ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ ήταν η κερδισμένη της χθεσινής μέρας για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση επικράτησε άνετα της πάλαι ποτέ ισχυρής Ολύμπια Λιουμπλιάνας στο ΟΑΚΑ με 91-73, με κορυφαίο τον Μάνι Χάρις (26 π.)

Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε έναν διαφαινόμενο διασυρμό του πρώτου ημιχρόνου από τη λιθουανική Νεπτούνας, μάζεψε διαφορές 20 και 22 πόντων παρά τον τραυματισμό του Μαργαρίτη, αντέδρασε στο β΄ μέρος και έχασε… αξιοπρεπώς με 82-69, μένοντας στο 1-5. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου εμφάνισε τα γνωστά σημάδια αστοχίας και κακής αμυντικής λειτουργίας, διορθώθηκε στο β΄ μέρος, αλλά ήδη ο αγώνας είχε χαθεί. Κλάσεν, Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης και Τσόχλας ξεχώρισαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή