Μόνο ο Μήτογλου από ΠΑΟ στην Εθνική, ο λόγος στην ΕΟΚ

Μόνο ο Μήτογλου από ΠΑΟ στην Εθνική, ο λόγος στην ΕΟΚ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις τέσσερις απουσίες των διεθνών παικτών του Ολυμπιακού που είχαν ανακοινώσει την απόφαση της επιλογής τους να παίξουν στην Ευρωλίγκα, αντί για την εθνική ομάδα, προστέθηκαν και τρεις διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού, στην πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Ντίνος Μήτογλου. Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» πήρε άδεια από την ομάδα του για να ενισχύσει την Εθνική στα δύο πρώτα προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, κόντρα στη Μ. Βρετανία, την Παρασκευή και στο Ισραήλ, την ερχόμενη Δευτέρα. Η διοίκηση της ΕΟΚ έχει πλέον τον λόγο για να αποφασίσει την εφαρμογή του κανονισμού που αναφέρει την επιβολή ποινής αποκλεισμού από δύο αγώνες των «αιωνίων» αντιπάλων στο ελληνικό πρωτάθλημα για τους Καλάθη, Θανάση Αντετοκούνμπο, Βουγιούκα, Πρίντεζη, Μάντζαρη, Παπανικολάου και Παπαπέτρου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει στη διάθεσή του τους: Μπουρούση, Μήτογλου, Βασιλόπουλο, Μαυροειδή, Αθηναίου, Γιαννόπουλο, Κατσίβελη, Λαρεντζάκη, Κόνιαρη, Γκίκα, Μουράτο, Χρηστίδη, Σαλούστρο, Μαργαρίτη, Τσαλμπούρη και Σάκοτα.

• Eυθύνες στην Ευρωλίγκα επέρριψε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, για την άρνησή της να μη μεταθέσει την 9η και 10η αγωνιστική της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να δεσμεύσει και τους διεθνείς παίκτες των ομάδων μελών της να μην παίξουν στα δύο πρώτα παιχνίδια του Παγκοσμίου 2019. Ο Ελβετός αξιωματούχος που διοικεί τον θεσμικό φορέα του παγκοσμίου μπάσκετ, επανέλαβε ότι «η Ευρωλίγκα γνώριζε για τα “παράθυρα” πριν από δύο χρόνια, αλλά ενεργεί κακόπιστα. Πιστεύουμε πως θέλει να διασπάσει το υπάρχον σύστημα που προφυλάσσει τα εθνικά πρωταθλήματα και τις εθνικές ομάδες».

• Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας: ΑΕΚ – Πανιώνιος 83-73, Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ 73-79, Αρης – Φάρος 71-60, Κόροιβος – Λαύριο 67-91, Κύμη – ΠΑΟ 73-90, Κολοσσός –Ολυμπιακός 54-72.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή