Ευρωλίγκα: Ψηλό εμπόδιο για Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Ψηλό εμπόδιο για Ολυμπιακό

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, να κάνει «ποδαρικό» στη φετινή Ευρωλίγκα, ύστερα από εννέα αγωνιστικές, χωρίς τους Μάντζαρη και Αγραβάνη και έχοντας ξεκούραστους τους πέντε διεθνείς παίκτες του (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μιλουντίνοφ, Στρέλνιεκς), ο Ολυμπιακός θα δώσει το πέμπτο εκτός έδρας παιχνίδι του κόντρα στη Βαλένθια, που επέστρεψε ως πρωταθλήτρια στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε 17 παιχνίδια, χωρίς τον αρχηγό τους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεκόρ 14 νίκες και μόλις 3 ήττες (δύο φορές από τον Παναθηναϊκό και μία από την Μπαρτσελόνα). Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει νικητής από το Τελ Αβίβ (Μακάμπι), την Κωνσταντινούπολη (Φενέρ) και το Μιλάνο (Αρμάνι).

H ισπανική ομάδα έχει παθητικό στη βαθμολογία με 3 νίκες και 6 ήττες, ενώ προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες (Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ) και «καίγεται» για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός θα παίξει σε δύσκολη έδρα, αν και διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία για να αντεπεξέλθει.

«Η Βαλένθια παίζει πολύ ομαδικά και ψάχνει να βρει την καλή επιλογή στην επίθεση. Ο Γκριν είναι παίκτης πρώτης γραμμής, που προσπαθεί να σκοράρει και κάποιες φορές να δημιουργήσει. Εχει, όμως, πολυπλευρικότητα στο παιχνίδι της, με πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη “ζημιά”. Δεν στηρίζονται τόσο πολύ στις ατομικές εξάρσεις, παρά στην ομαδικότητα. Το κυριότερο στοιχείο τους είναι η ταχύτητα στο ανοικτό γήπεδο με το transition, αλλά και το spot up τρίποντο. Εχουν καλή λειτουργία, δημιουργούν και μπορούν να σουτάρουν απ’ όλες τις θέσεις. Οπότε αυτό είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις», ανέφερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για την ανάλυση της Βαλένθια.

Στο «Λα Φοντέτα», ο Ολυμπιακός έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον τεχνικό των γηπεδούχων, Τσους Βιδορέτα, είναι η απουσία του Μαυροβούνιου σέντερ, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, ενώ θα αγωνιστεί ο Ράφα Μαρτίνεθ. Περίοδο αποθεραπείας διανύουν οι Λατάβιους Ουίλιαμς και Αντουάν Ντιό.

«Είμαι ψύχραιμος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όμως δεν μου αρέσει να χάνω στο “σπίτι” μου. Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια απέναντι στον Ολυμπιακό γιατί θέλουμε να επιστρέψουμε στον δρόμο των επιτυχιών», υποστήριξε ο Βιδορέτα.

Το σημερινό πρόγραμμα: Χίμκι – Μπάμπεργκ, Εφές – Αρμάνι, Μακάμπι – Ζαλγκίρις, Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε.

• Ο Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, ύστερα από την άδεια που είχε πάρει, λόγω της γέννησης του γιου του, και το απουσιολόγιο του Τσάβι Πασκουάλ είναι άδειο, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ.

• Η νίκη, που θα εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των «16» του Γιούρο Καπ, είναι ο στόχος της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, που θα αντιμετωπίσει τη Ρίγα στην πρωτεύουσα της Λετονίας (19.30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή