Ευρωλίγκα: Πρόκληση στο Μπάμπεργκ για Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Πρόκληση στο Μπάμπεργκ για Ολυμπιακό

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού στις 11 πρώτες αγωνιστικές έχει αποτελέσει, μέχρι τώρα, το καλύτερο «αντίδοτο» στα ελληνικά παραπατήματα των δύο ηττών του και αυτοσκοπός των «ερυθρολεύκων» είναι η δέκατη νίκη, έχοντας σήμερα (21.00) αντίπαλο την Μπάμπεργκ στη Γερμανία.

Η παράδοση του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη έδρα είναι αρνητική, με τέσσερις ήττες σε έξι αγώνες και 3-0 στην «Brose Arena», αλλά ουδέποτε η παράδοση είναι… δεσμευτική για κάθε μελλοντική αναμέτρηση.

«Είναι δύσκολη έδρα, λόγω του κόσμου που πιέζει την αντίπαλη ομάδα. Η Μπάμπεργκ έχει υπομονή στην επίθεσή της. Το στυλ παιχνιδιού της είναι το ίδιο εδώ και πολλά χρόνια, ανεξαρτήτως προσώπων και αυτό το στοιχείο την κάνει αξιόμαχη.

Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι», υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε για την πνευματική ετοιμότητα των παικτών του: «Τα επίπεδα συγκέντρωσης και ετοιμότητάς μας θα πρέπει να είναι πολύ υψηλά και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει για να πάρουμε από το παιχνίδι αυτό που θέλουμε». Εκτός αποστολής έμειναν οι Αγραβάνης και Μιλουντίνοφ, ενώ επιστρέφει ο Παπαπέτρου και η συμμετοχή του Πρίντεζη θα επαναξιολογηθεί πριν από την έναρξη του αγώνα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ θα φτάσει τις 100 συμμετοχές στη Euroleague, έχοντας ποσοστό νικών 64,3% (65 νίκες-34 ήττες).

Στην Μπάμπεργκ, ο Ιταλός τεχνικός Αντρέα Τρινκέρι έπλεξε το εγκώμιο των Σπανούλη και Πρίντεζη.

«Οταν παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό πρέπει να αντιμετωπίσεις έναν Ελληνα θεό, τον Βασίλη Σπανούλη.

Επίσης, θα πρέπει να είσαι έτοιμος απέναντι στο πιο αποτελεσματικό 4άρι της Ευρώπης, τον Πρίντεζη. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες της διοργάνωσης. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, αποδοτικοί και να έχουμε συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ» ήταν τα λόγια του πρώην τεχνικού της εθνικής ομάδας.

Ο ισπανικός «εμφύλιος» Ρεάλ – Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής, για την οποία θα παίξουν Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις και Μάλαγα – Χίμκι.

• Σπουδαίο φιλικό, με μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα διοργανώσει η ΤΣΣΚΑ στη μνήμη του Αλεξάντερ Γκομέλσκι για τη συμπλήρωση 91 χρόνων από τη γέννησή του.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου, ενώ θα γίνει και αγώνας παλαιμάχων για τον όποιο έχουν προσκληθεί οι Αλβέρτης, Παπαλουκάς και Ιβκοβιτς.

• Με νέο προπονητή τον Κώστα Μίσσα και επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα που ανέλαβε, προσφάτως, τη θέση του γενικού διευθυντή, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει στη Ρουμανία τη Σέπσι (19.30) για το Γιούροκαπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή