Μπάσκετ: Ο «τελικός» της 3ης Μαρτίου

Μπάσκετ: Ο «τελικός» της 3ης Μαρτίου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τέταρτη προγραμματισμένη αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στη φετινή περίοδο θα διεξαχθεί ύστερα από ένα μήνα σχεδόν (3/3) για τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας και πάλι στο ΟΑΚΑ και το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα θα είναι πιο καθοριστικό για τους «αιώνιους» αντιπάλους απ’ αυτό στο προχθεσινό ντέρμπι πρωταθλήματος. Θα απομένουν πέντε αγωνιστικές μέχρι τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και η διεκδίκηση μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ θα βρίσκεται στο κατακόρυφο.

Οι διαμαρτυρίες με τη μορφή καταγγελίας από τον τεχνικό του Ολυμπιακού Γιάννη Σφαιρόπουλο για τη διαιτησία του ντέρμπι δεν είχαν συνέχεια, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την παγιωμένη τακτική τους σε αυτόν τον τομέα, όταν θα κρίνουν ότι έχουν τις αφορμές και τις αιτίες για να το πράξουν. Στα συμπεράσματα, όμως, από την απόδοση του Ολυμπιακού (4 νίκες – 5 ήττες τον Ιανουάριο), επιβεβαιώθηκε η περίοδος κάμψης που διανύει για τρεις λόγους. Πρώτον, επειδή ο Σπανούλης είναι θετικός, αλλά όχι στο επίπεδο που απαιτείται και ανάλογα με τον χρόνο συμμετοχής του. Δεύτερον, γιατί βασικά ατού (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μιλουτίνοφ) παρουσιάζουν σημάδια σωματικής και πνευματικής κόπωσης. Τρίτον, γιατί οι νέοι ξένοι παίκτες (Ρόμπερτς, Τόμπσον, Μακλίν, Στρέλνιεκς) είναι κατώτεροι των αναμενόμενων προσδοκιών.

Ο Σφαιρόπουλος υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί η πιστή εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού και δεν θα γίνουν αλλαγές, αλλά όσο εγωιστική και αν είναι αυτή η τεχνική προσέγγιση, μια αλλαγή στους ξένους θα πραγματοποιηθεί αναγκαστικά.

Στον Παναθηναϊκό, η ομαδικότητα και η ομοιογένεια είναι ακόμη σε χαμηλό βαθμό. Σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, οι ξένοι του ΠΑΟ έχουν καλύτερη ποιότητα και αρκεί η κατ’ αποκοπή καλή απόδοση του καθενός εξ αυτών, ακόμη και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα των αγώνων, ώστε οι «πράσινοι» να νικούν, τουλάχιστον εντός έδρας. Στα θετικά συμπεράσματα του ΠΑΟ συμπεριλαμβάνεται και η προσφορά των παικτών του πάγκου, ενώ αντίθετα, στον Ολυμπιακό, το ροτέισον έχει περιοριστεί αισθητά. Παράλληλα, η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Δ. Γιαννακόπουλου στα γραφεία της FIBA στη Γενεύη, και σε συνδυασμό με την ένταση των σχέσεών του με την Ευρωλίγκα, προκαλεί «σενάρια» μελλοντικών κινήσεων σε συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία.

• H AEK νίκησε την Ολύμπια στη Λιουμπλιάνα με 80-71 και έφτασε τις 7 νίκες έναντι 6 ηττών στον Γ΄ όμιλο. Η Ενωση, αν και έκανε 21 λάθη (!), κατάφερε να ισοσκελίσει αυτό το μειονέκτημα παίρνοντας 35 ριμπάουντ έναντι 25 της σλοβενικής ομάδας.

• «Τελικός» για την πρόκριση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ (5 νίκες-7 ήττες) με τη Νεπτούνας (7-5). Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 4η θέση και χρειάζεται την έκτη νίκη για να διατηρηθεί σε αυτή, καθώς έχει και πλεονέκτημα ισοβαθμίας με τη Βέντσπιλς.

• Ο Αρης παίζει απόψε (21.30) στην έδρα της Βιλερμπάν, περιμένοντας να ολοκληρώσει και τυπικά την παρουσία του στη διοργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή