Ευρωλίγκα: Η Αρμάνι τον κράτησε «ζωντανό»

Ευρωλίγκα: Η Αρμάνι τον κράτησε «ζωντανό»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φθίνουσα πορεία του Παναθηναϊκού Superfoods, μετά και την ένταξη του Μάικ Τζέιμς, συνεχίστηκε στην 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και την ήττα από τη Ρεάλ (92-75) στη Μαδρίτη.

Οι «πράσινοι» έχουν μοναδική παρηγοριά το απρόσμενο «δώρο» της ήττας που γνώρισε η Χίμκι από την Αρμάνι στη Μόσχα, γιατί δεν έμειναν μόνοι τους στην 7η θέση, ενώ θα έχουν μειονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τους Μαδριλένους και σήμερα θα περιμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα Ζαλγκίρις – Φενέρ, που προηγούνται στη βαθμολογία και διεκδικούν την 4η θέση.

Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι βγήκαν από τα αποδυτήρια μετά το πρώτο πεντάλεπτο (10-2) και έκαναν αγώνα δρόμου, καταφέρνοντας με σερί 0-14 να «προσπεράσουν» στο σκορ με 10-16 και να αιφνιδιάσουν τη Ρεάλ, που είχε εμφανή προβλήματα στην οργάνωση των επιθέσεών της λόγω της απουσίας του Λούκα Ντόντσιτς. Η άμυνα του Παναθηναϊκού, όμως, δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί ιδιαίτερα την απουσία του Σλοβένου σταρ και ο Κοζέρ έκανε πάρτι. Στην επίθεσή του, ο Παναθηναϊκός έλεγξε τον ρυθμό μόνο στα 15 λεπτά που πρόλαβε να αγωνισθεί ο Καλάθης, λόγω του τραυματισμού του στο κεφάλι (5 ράμματα).

Από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (38-37), η ελληνική ομάδα με… νοοτροπία ΝΒΑ, λόγω της πλειοψηφικής παρουσίας των Αμερικανών παικτών και παρά την παρουσία Ευρωπαίου προπονητή, δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος στο παιχνίδι της. Το επιμέρους σκορ 26-18 στο 3ο δεκάελεπτο έφερε τον ΠΑΟ στο μείον 9 (μείωσε μέχρι το 62-55), αλλά ούτε η επιστροφή του Καλάθη από τα αποδυτήρια χειραγώγησε την… ποικιλία των ατομικών ενεργειών του Τζέιμς. Ο Αμερικανός σόουμαν βελτίωσε τα στατιστικά του, αλλά η Ρεάλ έπαιξε ομαδικά, είχε αντοχές και ήταν ανέφικτο να ηττηθεί από έναν και μόνον παίκτη, καθώς αυτές οι εποχές του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχουν περάσει, ίσως και ανεπιστρεπτί. Η θεωρητική ενίσχυση του Τζέιμς εξελίσσεται σε οπισθοδρόμηση…

ΡΕΑΛ: Κοζέρ 26 (2), Ραντλ 3, Ράντολφ 4, Ρούντι 7 (1), Ρέγιες 7 , Καμπάσο 15 (2), Αγιόν 8, Κάρολ 2, Ταβάρες 14, Τόμπκινς, Τέιλορ 6.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 5 (1), Ρίβερς 12 (4), Τζέιμς 23 (1), Πέιν 5, Ντένμον 11 (1), Γκιστ 6, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 10 (1), Αντετοκούνμπο.

Τα άλλα αποτελέσματα: Ανατόλου Εφές – Μακάμπι 84-91, Χίμκι – Αρμάνι 77-86, Βαλένθια – Μπασκόνια 71-81.

• Αποτρεπτικούς όρους για οποιαδήποτε συμφωνία και αλλαγή κανονισμών έθεσε η Ευρωλίγκα προς τον θεσμικό φορέα του παγκόσμιου μπάσκετ, τη FIBA, στη χθεσινή συνάντηση Μπάουμαν – Μπερτομέου προκειμένου να… αποφασίσει για τη διακοπή της διοργάνωσής της και την «απελευθέρωση» των διεθνών παικτών από τις ομάδες-μέλη της για να αγωνιστούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου 2019. Η Ευρωλίγκα ζητεί να μην αγωνίζονται οι διεθνείς παίκτες των ομάδων-μελών της στα φιλικά προετοιμασίας(!).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή