Μεγάλο τζάμπολ για την ΑΕΚ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκη έστω και με έναν πόντο είναι το σύνθημα της ΑΕΚ για τον σημερινό πρώτο προημιτελικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την γαλλική Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ (19.30). Η Ενωση διεκδικεί την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και, αν τα καταφέρει, θα ζητήσει από τη διοργανώτρια αρχή τη διεξαγωγή του στο Ολυμπιακό Στάδιο, ώστε να έχει τις καλύτερες δυνατές εξωαγωνιστικές προδιαγραφές για να επαναλάβει τον άθλο κατάκτησης του κυπελλούχων στην επέτειο των 50 χρόνων που γιορτάζει φέτος.

«Η πρόκριση θα κριθεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του δεύτερου αγώνα στη Γαλλία. Είτε νικήσουμε είτε χάσουμε στο πρώτο παιχνίδι, είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση, μέχρι να την εξασφαλίσουμε. Εχουμε ηττηθεί και στα δύο παιχνίδια του ομίλου από τη Στρασμπούρ, η αντίπαλός μας προέρχεται από εξαιρετικό σερί νικών, αλλά πιστεύουμε ότι θα κάνουμε και υπέρβαση για να προκριθούμε», υποστήριξε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, που περιμένει, μαζί με τους συμπαίκτες του, την προσέλευση των φιλάθλων.

«Η φετινή ομάδα της ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ακόμα ραντεβού με την Ιστορία. Μέχρι το επόμενο, φυσικά, και το “όνειρο” της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τίτλου», κατέληξε ο Ελληνας πλέι μέικερ. Η περιφερειακή γραμμή της Στρασμπούρ, με τους Λόγκαν, Μποστ και Ράιτ, και η αμυντική αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ για τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό τους θα είναι το «κλειδί» στον ρυθμό και την έκβαση του αγώνα, όπως έχει τονίσει στους παίκτες του ο τεχνικός Ντράγκαν Σάκοτα, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Στον έτερο προημιτελικό που διεξαχθεί σήμερα η Μπάνβιτ θα αντιμετωπίσει τη Μονακό, στην Τουρκία.

• Το ελληνικό μπάσκετ και η ΕΟΚ θρηνούν τον θάνατο του επίτιμου αντιπροέδρου της Μιχάλη Βιντζηλαίου (85 ετών), που ασχολήθηκε σε διοικητικό επίπεδο (Μαρούσι, ΕΣΚΑ) με το αγαπημένο άθλημά του επί σειρά ετών.

• O Χάρης Παπαγεωργίου, που συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους βετεράνους παίκτες του Αρη, είναι νέος πρόεδρος της ΚΑΕ, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα και νέο μέλος της αποτελεί ο Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος επίσης έχει αγωνισθεί στους «κίτρινους». Παράλληλα, το παιχνίδι Παναθηναϊκού – Αρη θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (18.00) και μετατέθηκε κατά μία ημέρα, λόγω του ποδοσφαιρικού ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού.

• Μία ακόμα σημαντική διοργάνωση, το Ευρωμπάσκετ U18 (Εφηβοι), ανατέθηκε στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2019 και θα φιλοξενηθεί στον Βόλο.

«Οχι» FIBA στην πρόταση της Ευρωλίγκας

Η αναμενόμενη απόρριψη της FIBA στην απαξιωτική πρόταση της Ευρωλίγκας για τη λειτουργία των εθνικών ομάδων στο καλεντάρι του παγκοσμίου μπάσκετ, διογκώνει το πλήρες αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Σε συνεδρίαση στο Ρέικιαβικ, η παγκόσμια ομοσπονδία απέρριψε ομόφωνα την πρόταση της Ευρωλίγκας που ζητούσε τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μεσούσης των αγωνιστικών περιόδων. Μετά τη συνεδρίαση στη Φινλανδία, οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το κακό που μπορεί να επιφέρουν στο άθλημα οι θέσεις και ο τρόπος που αποφασίζει η ECA. Παράλληλα, τα στελέχη τη FIBA, τόνισαν πως είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το γεγονός πως τα γήπεδα στα «παράθυρα» γέμισαν κατά 80 τοις εκατό και αποφάσισαν να στηριχθεί πλήρως το νέο σύστημα με τη διεξαγωγή των προκριματικών μεσούσης της σεζόν και πάνω στους αγώνες Ευρωλίγκας, ενώ τόνισαν πως είναι ευχαριστημένοι με τη διαρκή άνοδο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή