Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ηθελε, αλλά δεν μπορούσε…

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ηθελε, αλλά δεν μπορούσε…

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αργή αντίδραση του Ολυμπιακού, στον τέταρτο προημιτελικό αγώνα με τη Ζαλγκίρις, τον οδήγησε στον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, παρότι η λιθουανική ομάδα νίκησε (101-91) δίκαια τρίτη φορά και γιορτάζει την επιστροφή της στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ύστερα από 19 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός ήταν «πληγωμένο θηρίο» στην τέταρτη περίοδο. Εκανε την ύστατη προσπάθεια ανατροπής, σκόραρε 35 πόντους, ο Σπανούλης έπαιξε τα… ρέστα του πάνω στο παρκέ και από τους 7 πόντους, τελείωσε το παιχνίδι με 19, ο Στρέλνιεκς αφυπνίστηκε, ο Παπανικολάου έκανε το «μαύρο – άσπρο» στην απόδοσή του, ο Ουίλτζερ έβαλε «μακιγιάζ» στην απουσία του Πρίντεζη, αλλά τίποτα δεν ήταν αρκετό για να «κλέψει» τη δεύτερη νίκη του.

Η ομάδα που είχε αξιοθαύμαστη σταθερότητα, σε διάστημα 7 μηνών και 30 αγωνιστικών, έμεινε εκτός φάιναλ φορ, γιατί στα πλέι οφ παρουσιάστηκε αδύναμη να «λυγίσει» τη θέληση της Ζαλγκίρις και να «χαλάσει» την «κουρδισμένη μηχανή» που έχει δημιουργήσει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τα δύο τελευταία χρόνια. H «διπροσωπία» του Ολυμπιακού, από την καλή εμφάνιση του πρώτου δεκαλέπτου στη σταδιακή «κατάρρευση» του δευτέρου, απεικονίσθηκε στη διαφορά των 14 πόντων (41-37), που ήταν απόρροια των 8/14 τριπόντων, των δέκα ασίστ και των δύο, μόλις, λαθών της Ζαλγκίρις. Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τη συμπαγή άμυνά τους στην πρώτη περίοδο και την περιφρούρηση της ρακέτας τους, δεν είχαν την ίδια αμυντική αποτελεσματικότητα, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δεχόμενοι 28 πόντους, εκ των οποίων οι 18 προήλθαν από τους Μίσιτς και Ουλανόβας.

Το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν και πάλι ευανάγνωστο για την άμυνα των γηπεδούχων, γιατί η τριάδα των Σπανούλη, Ρόμπερτς και Μακλίν παρήγαγε 21 πόντους, χωρίς να υπάρχει σημαντική συνεισφορά από τους συμπαίκτες τους. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά του σκορ (έφτασε στο συν 17, 46-29 στο 17΄) σε… ανεκτά επίπεδα διεκδίκησης της ανατροπής του στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω των τετραπλάσιων βολών που εκτέλεσε (16/20 έναντι 5/5).

H διαφορά των 14 πόντων αποδείχθηκε αρκετή για τη Ζαλγκίρις, όχι μόνο στη διατήρησή της, αλλά για την αύξησή της στο τρίτο δεκάλεπτο. Γιατί, όσο κυλούσε ο χρόνος, οι Λιθουανοί «έβγαζαν» σταθερά υψηλή ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ενώ οι αντίπαλοί τους οπισθοχωρούσαν σταδιακά, περιμένοντας σχεδόν το… θαύμα από τον εξουθενωμένο αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη. Κι εκεί που φάνηκε μια αχτίδα… θαύματος (ο Ολυμπιακός μείωσε στους 7 π. 40΄΄ πριν από το φινάλε), ο Παπανικολάου χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ, μετά με τεχνική ποινή και απεβλήθη, ρίχνοντας κάπου εκεί τους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση και στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του για τη φετινή σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 51-37, 78-56, 101-91

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ντέιβις 9, Πάνγκος 21 (2), Τουπάν 11 (1), Ούντριχ 4, Γιανκούνας 8 (1), Σάγιους, Μιλάκνις 3 (1), Μίτσιτς 9 (3), Ουάιτ 8 (2), Καβαλιάουσκας 7, Βαλίνσκας 1, Ουλανόβας 20 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακλίν 8, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 19 (2), Μιλουτίνοβ 3, Στρέλνιεκς 17 (2), Τιλί 3 (1), Παπανικολάου 15 (1), Μάντζαρης, Ρόμπερτς 10 (2), Ουίλτζερ 12 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή