Μπάσκετ: Νέκταρ 10 αστέρων για τη «βασίλισσα»

Μπάσκετ: Νέκταρ 10 αστέρων για τη «βασίλισσα»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διψήφιο αριθμό «αστεριών» έχει το στέμμα της «βασίλισσας» της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέκτησε το δέκατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία της, συνδυάζοντας άριστα την ποιότητα και την αποφασιστικότητα των παικτών της με την καθοδήγηση του τεχνικού της, Πάμπλο Λάσο, ο οποίος έδωσε την ηχηρότερη απάντηση στους, εντός και εκτός Ισπανίας, επικριτές του.

Οι εμφανίσεις της Ρεάλ στο Βελιγράδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για τον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, και απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε στον τελικό (85-80), αποτέλεσαν ρεσιτάλ προπονητικής καθοδήγησης από τον Λάσο και αγωνιστικής ευφυΐας από τους δύο «εγκεφάλους» και σταρ της ομάδας, Λούκα Ντόντσιτς και Σέρχιο Γιουλ.

Η Ρεάλ δεν επέτρεψε στη Φενέρ να επαναλάβει την περσινή κατάκτηση του τροπαίου και ο Πάμπλο Λάσο απέναντι στον πολυνίκη προπονητή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και «μάστερ» των τίτλων Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στη διαχείριση του τελικού για να έχαναν οι παίκτες του τον τίτλο.

«Το δέκατο είναι εδώ! Απολαύστε το! Αυτός ο τίτλος είναι για εσάς!» ήταν το μήνυμα του αρχηγού της Ρεάλ Φελίπε Ρέγες στους φιλάθλους της «βασίλισσας», που είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο της Μαδρίτης για την αποδοχή της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η πορεία της μέχρι το εντυπωσιακό φίνις στο Βελιγράδι πέρασε από «χίλια κύματα». Οι πέντε τραυματισμοί (Γιουλ, Κούζμιτς, Ράντολφ, Τέιλορ και Καμπάτσο) για σημαντικά χρονικά διαστήματα, η δοκιμασία αντοχών σε διάστημα 40 ημερών, τον προηγούμενο Νοέμβριο, γνωρίζοντας 6 ήττες σε 7 αγώνες, και το 48ωρο που μεσολάβησε από τη συντριβή του πρώτου αγώνα των πλέι οφ από τον Παναθηναϊκό μέχρι την αντίδραση και τη νίκη στον δεύτερο αγώνα χαλύβδωσαν τον χαρακτήρα της Ρεάλ και το πείσμα που είχαν οι παίκτες της στο φάιναλ φορ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Σλοβενίας Λούκα Ντόντσιτς κατέκτησε τον ίδιο τίτλο και σε συλλογικό επίπεδο, δικαιώνοντας την επιλογή της Ρεάλ που τον έχει στις τάξεις της, από ηλικία 13 ετών. Ο Ντόντσιτς έχει πολλά παρόμοια στοιχεία στην ατομική τεχνική, στο διάβασμα του παιχνιδιού και στο σκοράρισμα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με τη χρονική διαφορά ότι έχει αρχίσει να συλλέγει τίτλους έχοντας συμπληρώσει μόλις το 19ο έτος.

Για τη Φενέρμπαχτσε, η παρουσία και μόνο σε τρίτο συνεχόμενο τελικό μιλάει για το έργο του Ομπράντοβιτς και δεν αξίζουν δάκρυα λύπης για την τουρκική ομάδα που έχει μπει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στο τρίτο σκαλοπάτι της Ευρωλίγκας έφτασε η εκπληκτική Ζαλγκίρις, η οποία νίκησε στον μικρό τελικό την ΤΣΣΚΑ που ήταν απογοητευτική στον ημιτελικό με τη Ρεάλ και θα υπάρξουν εξελίξεις στον πάγκο της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή