Στο ίδιο έργο θεατές και στο ΝΒΑ

Στο ίδιο έργο θεατές και στο ΝΒΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O διπολισμός των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και των Κλίβελαντ Καβαλίερς στη διεκδίκηση και του φετινού τίτλου στο ΝΒΑ καλά κρατεί, δημιουργώντας παράδοση στους τελικούς και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία θα διεκδικήσουν το δαχτυλίδι των πρωταθλητών. Οι νέες αναμετρήσεις του Κλίβελαντ και του Γκόλντεν Στέιτ στους τελικούς του ΝΒΑ θυμίζουν το «μονοπώλιο» συμμετοχής των «αιωνίων» αντιπάλων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στους τελικούς των ελληνικών πλέι οφ, τα 15 τελευταία χρόνια.

Οι γνώριμες προσωπικότητες του «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς και του «πρίγκιπα» Στέφαν Κάρι θα μαγνητίσουν τα βλέμματα των φίλων του ΝΒΑ στους δύο πρώτους τελικούς που θα αρχίσουν στο Γκόλντεν Στέιτ (1/6, 4/6) και θα συνεχιστούν στο Κλίβελαντ (7/6, 9/6). Ο πέμπτος τελικός, αν χρειασθεί, θα διεξαχθεί στο Γκόλντεν Στέιτ (12/6), ο έκτος στο Κλίβελαντ (15/6) και ο τελευταίος ξανά στην έδρα των Ουόριορς (18/6). Οι τέσσερις νίκες προσφέρουν τη στέψη της πρωταθλήτριας ομάδας του ΝΒΑ.

Σπουδαίος Κάρι

Με τον Στέφαν Κάρι να «αγγίζει» το triple-double και να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, μετά τους δύο πρώτους τελικούς της Δύσης, αλλά και τον Κέβιν Ντουράντ να σκοράρει σε καθοριστικά σουτ, οι «πολεμιστές» νίκησαν 101-92 τους Ρόκετς, στο Χιούστον, και ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με τους Καβαλίερς, ώστε να υπερασπιστούν τον περυσινό τίτλο τους.

Οι Ρόκετς έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι στάθηκαν άτυχοι, λόγω του τραυματισμού του Κρις Πολ στο τέλος του πέμπτου τελικού, γιατί ο Τζέιμς Χάρντεν (32π, 12/29 σουτ) προσπάθησε σχεδόν μόνος του να νικήσει τους Ουόριορς.

Μία ημέρα νωρίτερα, στη Βοστώνη, ο Λεμπρόν Τζέιμς οδήγησε τους Καβαλίερς στη νίκη-πρόκριση κόντρα στους Σέλτικς (87-79), που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ και έφθασαν μια «ανάσα» από τους τελικούς. Η συγκομιδή του «βασιλιά» ήταν 35 πόντοι, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Θα είναι, όμως, αρκετή η ηγεμονική παρουσία του Τζέιμς και το μονιοδιάστατο παιχνίδι του Κλίβελαντ για να επανακτήσει τα σκήπτρα απέναντι στην τριάδα των σουπέρ σταρ των Ουόριορς, Κάρι, Ντουράντ και Τόμπσον;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή