Μπάσκετ: Κυριακή, η μητέρα των μαχών

Μπάσκετ: Κυριακή, η μητέρα των μαχών

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι έδρες «αλώθηκαν» στους δύο πρώτους τελικούς, ήταν ανθεκτικές από τους γηπεδούχους στους δύο επόμενους και την Κυριακή, στο Ολυμπιακό στάδιο, ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Ολυμπιακός θα μονομαχήσουν για πέμπτη και τελευταία φορά, με τον νικητή να κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός… επανεμφάνισε τον δυνατό χαρακτήρα του στον τέταρτο αγώνα και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό –τον οποίο νίκησε (92-76)– για δεύτερη φορά, να κατακτήσει το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στη θέση του πρωταθλητή, αν νικήσουν στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου τους και απέναντι σε 18.000 φιλάθλους των «πρασίνων».

Μέρα Μακλίν

Η απόδοση του αμερικανικού δίδυμου, Μακλίν και Ρόμπερτς, ιδιαίτερα του δεύτερου, όπως είχε συμβεί στον πρώτο τελικό, ήταν καταλυτική για τον Ολυμπιακό που ήταν καλύτερος στα δύο πρώτα δεκάλεπτα (28-19, ημ. 48-36) και στην τέταρτη περίοδο, ενώ άντεξε στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού Superfoods στο 3ο δεκάλεπτο, όταν ο Λοτζέσκι σκόραρε τέσσερα τρίποντα και ο Τζέιμς «εκτοξεύθηκε» από τους τέσσερις στους 19 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν δις στους 3 πόντους (53-50 και 65-62 στο 29΄) και ενώ είχαν βρεθεί στο μείον 14 (50-36 στο 22΄), αλλά οι γηπεδούχοι σε αντίθεση με την κατάρρευση που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο των δύο προηγούμενων τελικών, διατήρησαν την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθησή τους.

Πάτησε γκάζι

Με τη συνύπαρξη των Ρόμπερτς και Μάντζαρη στις δύο περιφερειακές θέσεις να είναι αποτελεσματική, ο Ολυμπιακός άρχισε το 4ο δεκάλεπτο με διαφορά 7 πόντων και ύστερα από 5 λεπτά (85-71) είχε αγκαλιάσει τη νίκη. Καμία αντίδραση από τους φιλοξενουμένους που έδειξαν ότι σκέφτονταν τον πέμπτο τελικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 13, Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 7 (1), Μακλίν 20, Μπράουν, Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς 11 (2), Ρόμπερτς 16 (3), Μπόγρης, Γουίλτζερ 2.

ΠΑO: Σίνγκλεντον 3, Ρίβερς 6 (1), Γκιστ 12, Λοτζέσκι 16 (4), Καλάθης 12, Τζέιμς 20 (2), Παππάς, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Ογκαστ 3, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

Επεισόδια και ανακοίνωση Παναθηναϊκού

Εκτεταμένα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, μεταξύ της αστυνομίας και των «ερυθρόλευκων» οπαδών, συνέβησαν μισή ώρα πριν από την έναρξη του 4ου τελικού, αλλά και μετά το τέλος του, ενώ ξέσπασε ακόμα και φωτιά σε μικρά δέντρα και η ατμόσφαιρα κατέστη αποπνικτική. Κλήθηκε και η Πυροσβεστική που κατέσβησε τις εστίες της πυρκαγιάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί (ο ένας με κάταγμα). H KΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτέθηκε στους διαιτητές Κορομηλά και Σώμο και στο συνδρομητικό κανάλι που μεταδίδει όλους τους τελικούς. Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν ότι «ο Κορομηλάς ξεχρέωσε το γραμμάτιο στήριξης από τον Ολυμπιακό» ώστε να «σφύριζε» στους φετινούς τελικούς και χαρακτήρισαν «εμετικό» τον Σώμο, ενώ έκριναν πανηγυρική την περιγραφή του αγώνα για τη νίκη του Ολυμπιακού και θεωρούν ότι είναι ανεπιθύμητος στο ΟΑΚΑ ο σπορτκάστερ για τον πέμπτο τελικό. «Πριν βγάλουν ανακοινώσεις, θα πρέπει να μιλάνε με τον προπονητή τους. Είναι προφανές ότι δεν τον είχαν ενημερώσει τι πρέπει να πει, γιατί στη συνέντευξη Τύπου έκανε παράπονα για τους παίκτες του που έδωσαν 14-16 βολές χωρίς λόγο στον Ολυμπιακό. Δεν αντέχουν ούτε το 60-40 υπέρ τους», ήταν η απάντηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή