Μπάσκετ: Αήττητη έκλεισε την α΄ φάση η Εθνική

Μπάσκετ: Αήττητη έκλεισε την α΄ φάση η Εθνική

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερη από το πενήντα τοις εκατό της απόστασης που χρειάζεται για να προκριθεί στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2019, στην μακρινή Κίνα, διήνυσε η εθνική ομάδα μπάσκετ με την αήττητη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έξι προκριματικών αγώνων της και την τελευταία νίκη της, κόντρα στην Εσθονία (56-78) στο Ταλίν, με κορυφαίους τους Αντετοκούνμπο και Μήτογλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μεταφέρει το απόλυτο των νικών (6 βαθμοί) στη δεύτερη φάση (θα αρχίσει 13-16/9), θα παίξει έξι αγώνες ακόμη, εντός και εκτός έδρας, με αντιπάλους τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Γεωργία και θα διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα για να προκριθεί, υπολογίζοντας ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις ακόμη νίκες. Ο αποκλεισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν ηττηθεί και στα έξι επόμενα παιχνίδια.

Πέραν των έξι νικών, η Εθνική κέρδισε και διεθνείς παίκτες που θέτουν υποψηφιότητα και για το ταξίδι στην Κίνα, ενώ στο πρώτο «παράθυρο» της β΄ φάσης αναμένεται και η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Κίτσινγκ, Κότσαρ 9, Κουλαμάε 11 (1), Ραϊέστε 14, Βέιντεμαν, Ντόρμπεκ 2, Γιόεσαρ 2, Λάανε 3 (1), Νούργκερ 2, Παασόγια, Βένε 8.

ΕΛΛΑΔΑ: Γιαννόπουλος, Γκίκας 2, Λαρεντζάκης 3, Μήτογλου 18 (1), Σαλούστρος, Αντετοκούνμπο 18 (2), Μποχωρίδης 6, Μπουρούσης 7, Κατσίβελης 13 (1), Μάντζαρης, Μαργαρίτης 2, Βασιλόπουλος 9.

• Ιταλική… φινέτσα αποκτά ο πάγκος της ΑΕΚ, με τη συμφωνία του Μάκη Αγγελόπουλου και του 52χρονου Λούκα Μπάνκι, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Ο Μάνι Χάρις βρίσκεται στη λίστα των προτεινόμενων Αμερικανών παικτών στον Παναθηναϊκό για τη θέση του φόργουορντ, όπως είχε συμβεί και πέρυσι. Οι «πράσινοι» θα διοργανώσουν το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και προσκάλεσαν τη Ζαλγκίρις, τη Φενέρμπαχτσε και τη Μακάμπι.

• Στον πάγκο του Πανιωνίου θα είναι για δεύτερη φορά, ύστερα από έξι χρόνια, ο τεχνικός της εθνικής ομάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή