Ολυμπιακός: Τετ α τετ με Παπανικολάου

Ολυμπιακός: Τετ α τετ με Παπανικολάου

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, όπως συνέβη προσφάτως με τον Βασίλη Σπανούλη όπου δεν χρειάστηκε να υπάρξει δεύτερος διαπραγματευτικός γύρος, προχωρούν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και με τον Κώστα Παπανικολάου, ύστερα από την πρώτη άκαρπη συζήτηση των εκπροσώπων του Ολυμπιακού και του παίκτη. Η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί πιθανότατα και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, του οποίου ο εκπρόσωπος άκουσε, χωρίς να δώσει απάντηση, στην πρόταση του Ολυμπιακού για νέο, τριετές (2+1) συμβόλαιο.

Στην περίπτωση του Παπανικολάου, η οικονομική διαφορά στις ετήσιες αποδοχές του παίκτη ξεπερνά τις 150.000 ευρώ για την υπογραφή διετούς συμβολαίου και ανανέωσής του για τρίτο χρόνο. Ο εκπρόσωπός του δεν δέχθηκε την πρώτη πρόταση του Ολυμπιακού και θα υπάρξει νέα συνάντηση στο επόμενο τριήμερο, ενώ στη διάθεση του Παπανικολάου υπάρχει πρόταση από την Εφές για απολαβές ενός εκατ. ευρώ, ετησίως, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ομάδες του ΝΒΑ. Οι Νιου Γιορκ Νικς που είχαν επιλέξει τον Παπανικολάου στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ, πριν από έξι χρόνια, αναθέρμαναν το ενδιαφέρον τους, όπως έγραψε στο Τwitter, o δημοσιογράφος του ESPN Ιαν Μπέγκλεϊ για πιθανή επιστροφή του Ελληνα παίκτη στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Οι Νικς έχουν περιθώριο στον οικονομικό προϋπολογισμό τους, αλλά προορίζουν τον Παπανικολάου για την εναλλακτική επιλογή στη θέση του φόργουορντ, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ο 28χρονος παίκτης βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Ο Παπανικολάου μπορεί να γίνει… Νεοϋορκέζος, αν αποδεχθεί το ελάχιστο ετήσιο συμβόλαιο που είναι 1,5 εκατ. δολ., ενώ μπορεί να του γίνει και υψηλότερη πρόταση. Ο παίκτης δίνει προτεραιότητα στον Ολυμπιακό, ώστε να συνεχίσει να είναι μέλος της ομάδας, αλλά ζητεί αύξηση των αποδοχών από το προηγούμενο διετές συμβόλαιό του, ενώ στη διοίκηση της ΚΑΕ επικρατεί βεβαιότητα για οριστική συμφωνία.

Oι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει και τις διαπραγματεύσεις με τους πρώτους υποψήφιους ξένους παίκτες για τη θέση του σέντερ και του πλέι μέικερ, από τη λίστα των εισηγήσεων του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Γάλλος Ματίας Λεσόρ (22 χρ., 2.06) που διαθέτει αρκετά κοινά στοιχεία παιχνιδιού με τον πρώην σέντερ της ομάδας Πάτρικ Γιανγκ, έχει δεχθεί την κρούση του Ολυμπιακού και μπορεί να αποδεσμευθεί από τον Ερυθρό Αστέρα, με χρηματικό αντάλλαγμα 70.000 δολαρίων, ενώ στις θέσεις των γκαρντ ξεχωρίζει στις προτιμήσεις του Μπλατ ο Αμερικανοϊσραηλινός Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος (24 χρ., 1.94). Παράλληλα, ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ, η συμφωνία με τον Λιθουανό προπονητή, Κεστούτις Κεμζούρα για τη θέση του άμεσου συνεργάτη του Μπλατ, όπως είχε συμβεί στην Νταρουσάφακα, στην Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης και στην Μπενετόν Τρεβίζο.

• Ο Αρης συμφώνησε με τον Δημήτρη Φλιώνη για δύο ακόμα χρόνια, ενώ το Ρέθυμνο ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανοσουδανού Ακόλντα Μανιάνγκ (2.13, 22 χρ.) για τη θέση σέντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή