Με την αύρα του Παύλου Γιαννακόπουλου, Ευρωλίγκα και Παναθηναϊκός συμφιλιώθηκαν

Με την αύρα του Παύλου Γιαννακόπουλου, Ευρωλίγκα και Παναθηναϊκός συμφιλιώθηκαν

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εποχή στις σχέσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Ευρωλίγκα, που οφείλεται και στη χρονική συγκυρία του πρώτου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» για τον αείμνηστο ηγέτη των «πρασίνων» και της προσφοράς του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, άρχισε με το «πάγωμα» όλων των ποινών που είχαν επιβληθεί από τη διοργάνωση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (έχει πληρωθεί το 50% των προστίμων) και τις θερμές χειραψίες του με τον Τζόρντι Μπερτομέου ο οποίος έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ.

«Ποτέ σε μία κόντρα δεν ευθύνεται μία πλευρά. Σίγουρα και από την πλευρά μας υπήρξαν λάθη. Καθήσαμε και συζητήσαμε με την Ευρωλίγκα και δεδομένου ότι έχουμε ως κοινό στοχο το καλό του μπάσκετ, θα προχωρήσουμε μαζί για το καλό του αθλήματος», τόνισε ο ιδιοκτήτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός και συνεχιστής της μεγάλης «κληρονομιάς» που άφησε ο πατέρας του στην ομάδα μπάσκετ.

«Αυτό το τουρνουά και η παρουσία σπουδαίων ομάδων και σημαντικών προσωπικοτήτων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Η παρουσία όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού θα έκανε πολύ χαρούμενο τον πατέρα μου, γιατί πάντα ήθελε ενιαίο και αδιαίρετο τον σύλλογο», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ δημιουργήθηκε έντονη συναισθηματική φόρτιση, όταν ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» και νυν της Φενέρμπαχτσε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μίλησε για την εξωεπαγγελματική σχέση που είχε με τον εκλιπόντα.

«Μου έμαθε πολλά πράγματα. Κάποια δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Μου μίλησε για τη ζωή, τις εμπειρίες του και την αξία της ζωής. Αυτά τα πράγματα που μου είπε τα χρησιμοποιώ μιλώντας στους παίκτες μου και στους κοντινούς μου ανθρώπους. Το προνόμιό μου ήταν ότι είχα την τύχη να του μιλάω για τη ζωή. Σε όποιον άνθρωπο στην Ευρώπη και αν πεις τη λέξη “Γιαννακόπουλος” θα σκεφθεί “Παναθηναϊκός”. Αυτός ο σεβασμός που κέρδισε είναι απίστευτος και πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν την προσφορά του», ήταν τα λόγια του «Ζοτς».

Η Ευρωλίγκα ενέταξε το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο ετήσιο καλεντάρι της και αυτή η κίνηση αποτέλεσε την κυριότερη αφορμή για την εξομάλυνση των σχέσεων του εκτελεστικού διευθυντή Τζόρντι Μπερτομέου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς είχαν διαταραχθεί, ως γνωστόν, σε προσωπικό επίπεδο. Ο τεχνικός των «πρασίνων» Τσάβι Πασκουάλ που βίωσε την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου τον προηγούμενο Ιούνιο, αλλά δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει κατ’ ιδίαν, παρομοίασε τη διοικητική προσφορά του με αυτή που έχουν παίκτες-τοτέμ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. «Θα προσθέσω ότι πολλές φορές όταν ένας πολύ καλός παίκτης αποσύρεται γίνεται κουβέντα για το DNA του και πώς επηρέασε την ομάδα. Εχει ειπωθεί για παίκτες που μένουν χαραγμένοι στη μνήμη του κόσμου όπως ο Διαμαντίδης και ο Ναβάρο. Μία τέτοια περίπτωση, σε άλλο επίπεδο, είναι και ο Παύλος Γιαννακόπουλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή