Ευρωλίγκα: Θύμισε ξανά Ολυμπιακό από τα παλιά

Ευρωλίγκα: Θύμισε ξανά Ολυμπιακό από τα παλιά

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αήττητη πορεία της Ρεάλ έκανε… στάση στον Φαληρικό Oρμο και ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε τους Μαδριλένους (88-83), ύστερα από 9 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Μία ημέρα μετά την υπόκλιση της Μπαρτσελόνα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός «λύγισε» τη «βασίλισσα» και περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και στη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της διοργάνωσης να ανατρέψει τον απολογισμό νικών-ηττών από το 3-4 σε 5-4 και να έχει ξανά θετικό πρόσημο στη βαθμολογία.

«Αμυνα. Μόνο άμυνα πρέπει να παίξουμε, όταν έχουμε δεχθεί 52 πόντους στο πρώτο ημίχρονο» είπε ο Ρούντι Φερνάντεθ στην κάμερα του καναλιού της Ευρωλίγκας, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια του ΣΕΦ και δεν είχε άδικο για το 29-22 του πρώτου δεκαλέπτου και το 52-41 στη δεύτερη περίοδο. Η μη «υπερκατανάλωση» του Βασίλη Σπανούλη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, απέδειξε ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ, μπορεί να καθυστέρησε, αλλά συνειδητοποίησε ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπορεί να είναι αποτελεσματικός στην παραγωγή του σκορ, με μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Σε 9 λεπτά στο α΄ ημίχρονο «φόρτωσε» με 16 πόντους το ισπανικό καλάθι, σημείωσε δύο καθοριστικά τρίποντα για να δημιουργηθεί εκ νέου διψήφια διαφορά στο σκορ (το 32-22 μετατράπηκε σε 35-35 και εν συνεχεία σε 46-35), ενώ ο Ουίλιαμς Γκος σε διάστημα 14 λεπτών σημείωσε τους ίδιους πόντους με τον συμπαίκτη του. Το ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα έφτασε στο 61% (8/13), στα δίποντα ήταν 47% και οι παίκτες του Μπλατ υπέπεσαν μόλις σε δύο λάθη.

Η Ρεάλ παρά τις σημαντικές απουσίες των Γιουλ και Αγιόν ήταν ανταγωνιστική, αλλά όπως συνέβη και με την επίθεση του Ολυμπιακού, δεν είχε παραγωγή από τους ψηλούς της. Ο Κάρολ και ο Φερνάντεζ αποτέλεσαν την πιο αξιόπιστη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού και ειδικά ο πρώτος συντέλεσε τα μέγιστα στο τρίτο δεκάλεπτο, ώστε η Ρεάλ να κάνει επιμέρους σκορ 13-24 και η τέταρτη περίοδος να αρχίσει από την ισοπαλία (65-65). Ο Στρέλνιεκς ενεργοποιήθηκε στην τελική ευθεία του παιχνιδιού και η άμυνα του Ολυμπιακού στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης περιόδου ήταν καταλυτική, καθώς δέχθηκε μόλις τρεις πόντους και στον αντίποδα οι γηπεδούχοι σκόραραν 13 πόντους (76-68). Ο Σπανούλης έδειχνε ότι δεν είχε την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά την κατάλληλη στιγμή πήρε την πρωτοβουλία και «τελείωσε» το παιχνίδι, με εύστοχο τρίποντο στα 2΄44 για το 80-70. Η διαχείριση του χρόνου και των φάουλ στις τρεις τελευταίες επιθέσεις εξασφάλισαν τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Γουίλιαμς-Γκος 23 (2), Σπανούλης 20 (5), Τίμα, Μιλουτίνοβ 8 (9 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 15 (2), Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης, Μπόγρης, Λε Ντέι 12 (1)

ΡΕΑΛ: Κοζέρ, Ράντολφ 9 (2), Φερνάντεθ 12 (3), Καμπάτσο 14 (1 τρίποντο, 13 ασίστ), Ρέγιες 2, Κάρολ 16 (4), Ταβάρες 7, Ντεκ 7 (1), Πρέπελιτς 3, Τόμπκινς 8, Τέιλορ 5 (1).

Σε άλλο χθεσινό ματς η Εφές νίκησε την Νταρουσάφακα με 88-93.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή