Ο Παπαδόπουλος μίλησε… τελευταίος

Ο Παπαδόπουλος μίλησε… τελευταίος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την μπουκιά από το …στόμα του Παναθηναϊκού, πήρε ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος, κάνοντας μια σπουδαία ανατροπή για τον Αστέρα στις καθυστερήσεις του αγώνα και στερώντας από τους «πράσινους» τρεις πολύτιμους βαθμούς στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Το συναρπαστικό 2-2 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», γράφτηκε ακριβώς στο φινάλε, σε μια φάση από αυτές που έχουν αναδείξει το ποδόσφαιρο σε «βασιλιά» των σπορ. Ο πορτιέρο του Αστέρα που στα τελευταία λεπτά είχε εγκατασταθεί στην αντίπαλη περιοχή προωθημένος με τους συμπαίκτες του, για να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις, με έναν δυνατό σουτ «κεραυνοβόλησε» τον ανήμπορο να αντιδράσει Διούδη, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του, που μέχρι το 84΄ έχανε με 2-0! 

Όπως και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως και εναντίον του ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το χρονικό σημείο είδε τον αντίπαλο να μειώνει το προβάδισμα δυο τερμάτων, με την βασική διαφορά πως στα δυο αυτά ματς κατάφερε να αντέξει την πίεση ως το τέλος και να πάρει τη νίκη. Χθες δεν μπόρεσε να το επαναλάβει και εκτός από τις ελλείψεις στα χαφ, με βασικότερη την απουσία του Μαουρίσιο, οι αλλαγές που έγιναν στο τελευταίο ημίωρο, έπαιξαν τον ρόλο τους προκειμένου ο Αστέρας να γίνει πολύ πιεστικός και ο Παναθηναϊκός να οπισθοχωρήσει.

Αποτέλεσμα, η μείωση του σκορ στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο με το σουτ του Λουίς Φερνάντεθ (το 7ο φετινό του γκολ) και το απίστευτο γκολ του 30χρονου γκολκίπερ στην εκπνοή της αναμέτρησης.     

Ο Φεντερίκο Μακέντα με δυο προσωπικά του τέρματα μέσα σε δύο λεπτά (57΄, 59΄), μετά από ισάριθμες ασίστ του εξαιρετικού Χουάνκαρ είχε δώσει στον Παναθηναϊκό ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Μέχρι τότε, το «τριφύλλι» με μια μεστή εμφάνιση και τον Ιταλό επιθετικό να θυμίζει τον φορ-φόβητρο για κάθε αντίπαλη περιοχή, ξόρκιζε το «φάντασμα» των Αρκάδων. 

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τον Παναθηναϊκό από το 20΄και μετά να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες να κλείνει καλά τους χώρους και να μην απειλείται από τον Αστέρα, ο οποίος είχε ξεκινήσει δραστήρια το ματς. 

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην 5η θέση φτάνοντας τους 46 βαθμούς και ο Αστέρας στην 6η με 43. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής (72΄Αλβαρες), Βαλιέντε, Μπέλοκ (72΄Ιγκλέσιας), Λουίς Φερνάντεθ, Σίτο (63΄Τιλίκα), Κρέσπι (63΄Αλί Μπαμπά), Ριέρα (85΄Μπόρχα Φερνάντεθ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουανκάρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (81΄Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (74΄Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (90΄+4΄Σάντσες), Μακέντα (81΄Ιωαννίδης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή