Προσαρμογή Εθνικής στην Κολομβία

Προσαρμογή Εθνικής στην Κολομβία

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ελληνικό χρώμα να κυριαρχεί στο μακρινό Αρακαζού της Βραζιλίας, η ελληνική ομάδα ετοιμάζεται να προσθέσει τις τελευταίες πινελιές στην προετοιμασία της ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με την Κολομβία στο Μπέλο Οριζόντε.

Ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, αφού ο τραυματισμός του Παναγιώτη Ταχτσίδη στην προπόνηση της Δευτέρας αποδείχθηκε επιπόλαιος. Ο μέσος της Τορίνο γύρισε το πόδι του, αλλά η μαγνητική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη ήταν καθαρή. Αντίθετα, ο Παναγιώτης Γλύκος συνεχίζει να ταλαιπωρείται εξαιτίας μιας μόλυνσης στο μάτι του.

Η ελληνική αποστολή είναι συγκεντρωμένη στον πρώτο της αντίπαλο στον Γ΄ όμιλο, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις των διεθνών οι οποίοι δεν αποπροσανατολίζονται από την απουσία του Ραδαμέλ Φαλκάο. «Η απουσία του Φαλκάο είναι μεγάλη. Εμείς δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα. Κοιτάμε συνολικά πώς αγωνίζεται η Κολομβία. Θα εστιάσουμε σε αυτό και όχι στα προβλήματα της Κολομβίας. Ποδόσφαιρο είναι. Ολα μπορούν να συμβούν. Δεν υπάρχει σιγουριά για νίκη, γι’ αυτό κανείς δεν λέει τη λέξη αυτή. Εμείς είμαστε ομάδα που δύσκολα χάνει. Εχουμε συγκέντρωση ως ομάδα και θεωρώ ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες», τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης, με τον Ορέστη Καρνέζη να συμφωνεί με τον συμπαίκτη του: «Είναι κρίμα για τον Φαλκάο το ότι χτύπησε. Είμαστε ποδοσφαιριστές και καταλαβαίνουμε πόσο άσχημο είναι αυτό. Η Κολομβία έχει παίκτες υψηλού επιπέδου και δεν στηρίζεται σε έναν μόνο παίκτη. Αν εμείς όμως είμαστε όπως πρέπει, θα είμαστε καλά στο τέλος του αγώνα».

Το κίνητρο σε τέτοιες διοργανώσεις παραμένει πάντα υψηλό και ο στόχος της Εθνικής δεν είναι μια… τιμητική εμφάνιση, αλλά η πρόκριση, όπως υπογράμμισε και ο Μανιάτης: «Το Μουντιάλ το ευχαριστιέσαι μόνο όταν κερδίζεις. Μόνο αν προκριθούμε θα είμαστε χαρούμενοι. Δεν ήρθαμε εδώ για να παίξουμε καλά και να προσφέρουμε θέαμα». Παρόμοιο στόχο έθεσε και ο Καρνέζης: «Μετά τη Ρουμανία τελείωσε η χαρά. Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος». Μεγάλο πρόβλημα, πάντως, για όλη την αποστολή αποτελούν οι καιρικές συνθήκες και κυρίως η υγρασία, που δυσκολεύει ακόμη και την ανάσα των παικτών.

Πλάνα για τον σαββατιάτικο αγώνα δεν κάνει μόνο η ελληνική ομάδα. Και στο στρατόπεδο της Κολομβίας άπαντες σχεδιάζουν τον τρόπο αντιμετώπισης του συνόλου του Φερνάντο Σάντος. Οπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μεσοεπιθετικού της Μονακό, Τζέιμς Ροντρίγκες, οι Κολομβιανοί έχουν επίγνωση της κατάστασης: «Ελπίζω κόντρα στην Ελλάδα να ξεκινήσουμε καλά τη διοργάνωση. Μπορούμε να κερδίσουμε και να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση. Η Ελλάδα είναι μια σκληρή ομάδα. Κλειστή. Πρέπει να την ανοίξουμε, αλλά και να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να την αποτρέψουμε από το να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για εμάς».

Νέο χτύπημα για την Κολομβία

Η μία ατυχία μετά την άλλη χτυπάει την πρώτη αντίπαλο της Εθνικής μας στη Βραζιλία, καθώς η Κολομβία ανακοίνωσε έκτακτη αλλαγή στο ρόστερ της λόγω τραυματισμού του Αλδο Λεάο Ραμίρες στη φιλική νίκη των «καφετέρος» με 3-0 επί της Ιορδανίας την περασμένη Παρασκευή.

Ετσι το όνομα του Ραμίρες προστέθηκε σε αυτά των απόντων Ραδαμέλ Φαλκάο και Λουίς Περέα, ενώ στην επίσημη λίστα του τεχνικού Χοσέ Πέκερμαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπήκε την τελευταία στιγμή ο Κάρλος Καρμπονέρο. Πάντως, ο μέσος της Ρίβερ Πλέιτ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με το εθνόσημο αφότου ο κ. Πέκερμαν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κολομβίας.

Στην Ακτή Ελεφαντοστού ανησυχούν για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Γιάγια Τουρέ, που ο τραυματισμός του ίσως τον κρατήσει εκτός του αγώνα με την Ιαπωνία, τα ξημερώματα της Κυριακής. Εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα του προχθεσινού φιλικού που έδωσε η Γκάνα με τη Νότια Κορέα, καθώς οι Αφρικανοί επικράτησαν στο Μαϊάμι με 4-0 και με χατ τρικ του Τζόρνταν Αγιού της μόνης ομάδας που έχει νικήσει την Ελλάδα φέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT