Στους «8» με επική ανατροπή η Ολλανδία

Στους «8» με επική ανατροπή η Ολλανδία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To… μονοπώλιο των λατινοαμερικάνικων ομάδων έναντι των ευρωπαϊκών έσπασε το βράδυ της Κυριακής η Ολλανδία, επικρατώντας του Μεξικού με 2-1 στην Φορταλέζα και παίρνοντας το τρίτο εισιτήριο για τους «8» του Μουντιάλ.

Αν και δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ κατάφερε με σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο να πανηγυρίσει την πρόκριση, με ήρωες της τελευταίας στιγμής τον Άριεν Ρόμπεν, που κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις και τον Κλας-Γιαν Χούντελαρ, που το μετέτρεψε σε γκολ.

Οι Μεξικανοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, ωστόσο χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 48’ για να ανοίξουν το σκορ, με μακρινό σουτ του Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Η Ολλανδία ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε, αλλά όσες φορές έφτασε κοντά στο γκολ, βρήκε απέναντί της τον Γκιγέρμο Οτσόα, που έκανε και πάλι μεγάλη εμφάνιση.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα κατέληγε στην ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα, οι «οράνιε» πέτυχαν την μεγάλη ανατροπή, αρχικά με δυνατό σουτ του Γουέσλι Σνάιντερ στο 88’ και στη συνέχεια με πέναλτι του Χούντελαρ στο 94’, μετά από μαρκάρισμα του Μάρκεζ στον Ρόμπεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή