Λύτρωση στην παράταση για τους Γερμανούς

Λύτρωση στην παράταση για τους Γερμανούς

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι αναμενόταν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «8» του Μουντιάλ η Γερμανία, που χρειάστηκε το ημίωρο της παράτασης για να ξεπεράσει με σκορ 2-1 το εμπόδιο των εξαιρετικών χθες Αλγερινών.

Ο Αντρέ Σίρλε στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου έβαλε μπροστά το συγκρότημα του Γιόακιμ Λεβ και ο Μεσούτ Οζίλ έκανε το 2-0 στο 119', ενώ το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Βόρειας Αφρικής ήταν να μειώσει στην εκπνοή με τον Τζαμπού.

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού φάνηκε ότι η Αλγερία δεν σκόπευε να έχει ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι, κλείνοντας τους χώρους και δημιουργώντας ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις. Η αργή άμυνα της Γερμανίας αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και μάλιστα οι Αφρικανοί ήταν εκείνοι που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, με τις ευκαιρίες τον Σλιμανί και Γκουλάμ.

Από την πλευρά τους, τα «πάντσερ» προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ, ωστόσο, στην μοναδική κλασική ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος, ο Εμπολί νίκησε τον Μάριο Γκέτσε σε εξ επαφής προσπάθειά του.

Ο πολύ καλός ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Αλγερινούς να βρίσκουν αρκετούς κενούς χώρους και τον Μάνουελ Νόιερ να μετατρέπεται ουκ ολίγες φορές σε… λίμπερο για να σώσει τους Γερμανούς. Πάντως, πρωταγωνιστής του ενενηνταλέπτου δεν ήταν άλλος από τον Αλγερινό γκολκίπερ, Ραΐς Εμπολί, ο οποίος πραγματοποίησε αρκετές εντυπωσιακές επεμβάσεις, ειδικά στα τελευταία λεπτά, όταν η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ αύξησε την πίεσή της.

Τελικά, η λύση για την Γερμανία ήρθε στην παράταση και μάλιστα μόλις στο δεύτερο λεπτό της, όταν ο Αντρέ Σίρλε με τακουνάκι εκμεταλλεύτηκε συρτή σέντρα στην καρδιά της αλγερινής περιοχής, λυτρώνοντας την ομάδα του. Ακολούθησε στο 119΄ το γκολ του Οζίλ στην αντεπίθεση, ενώ η Αλγερία απλά μείωσε στις καθυστερήσεις με προβολή του Τζαμπού.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Γερμανία (Γ.Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Μουστάφι, Σβαϊνστάιγκερ, Oζίλ, Μίλερ, Λαμ, Κρόος, Γκέτσε

Αλγερία (Β.Χαλίλχοζιτς): Εμπολί, Γκουλάμ, Μπελκαλέμ, Χαλίς, Λασέν, Φεγκουλί, Σλιμανί, Σουντάνι, Ταϊντέρ, Μαντί, Μοστεφά

«Ξύπνησε» στο φινάλε η Γαλλία

Ένα καλό εικοσάλεπτο στο φινάλε της αναμέτρησης απέναντι στη Νιγηρία στάθηκε αρκετό για να πάρει η Γαλλία την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ, επικρατώντας των Αφρικανών με 2-0 νωρίτερα στη Μπραζίλια.

Οι «τρικολόρ» δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στους αξιόμαχους Νιγηριανούς, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πιο απειλητικοί, ωστόσο οι αλλαγές του Ντιντιέ Ντεσάμπ στην επανάληψη άλλαξαν την εικόνα του ματς, δίνοντας άλλο αέρα στους Γάλλους.

Η είσοδος του Αντουάν Γκριζμάν στα μέσα του δευτέρου μέρους έκανε εμφανώς πιο κινητική τη Γαλλία και τελικά, έπειτα από αρκετές ευκαιρίες από το 70’ και μετά, ήρθε το πρώτο γκολ στο 80ο λεπτό, με κεφαλιά του Πολ Πογκμπά ύστερα από άστοχη έξοδο του Ενιεάμα.

Η Νιγηρία προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο φάνηκε να μένει από δυνάμεις και τελικά το αποτέλεσμα της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν από τη σέντρα του Βαλμπουενά, ο Τζόζεφ Γιόμπο έστειλε, άθελά του, τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Γαλλία (Ν.Ντεσάμπ): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Βαράν, Καμπάιγ, Βαλμπουενά (90+3’ Σισοκό), Ζιρού (62’ Γκριζμάν), Μπενζεμά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Κοσιελνί

Νιγηρία (Σ.Κέσι): Ενιεάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Μίκελ, Μόουζες (89’ Νουαφόρ), Οσανίουα, Ονάζι (59’ Γκάμπριελ), Ομέρουο

Γερμανία και Γαλλία συνθέτουν το τρίτο από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών και θα τεθούν αντιμέτωπες στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή