Ενας ημιτελικός με «βαρύ» παρελθόν

Ενας ημιτελικός με «βαρύ» παρελθόν

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα το πάρει μία εκ των Ολλανδίας και Αργεντινής, που αναμετρώνται απόψε (23.00) στο Σάο Πάολο στον δεύτερο ημιτελικό, με τους Ολλανδούς να φαίνεται στα χαρτιά να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Κάτι η πολύ καλύτερη εικόνα που έχουν δείξει οι «Οράνιε» μέχρι σήμερα στη διοργάνωση, κάτι η σφοδρή επιθυμία των Βραζιλιάνων φιλάθλων να δουν τους Αργεντινούς να γυρίζουν σπίτι τους και κάτι η σοβαρή απουσία του Ανχελ ντι Μαρία από την «Αλμπισελέστε», κάνουν την Ολλανδία να φαντάζει επικρατέστερη στην αναμέτρηση της Αρένα Κορίνθιανς.

Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων απλώνει βαριά τη σκιά της πάνω από τον ημιτελικό αυτόν, με κορυφαία φυσικά στιγμή τη μάχη των δύο ομάδων στο Μονουμεντάλ του Μπουένος Αϊρες στον τελικό του Μουντιάλ του 1978. Επιπλέον, οι Αργεντινοί θέλουν να αφιερώσουν την πρόκριση στη μνήμη του θρυλικού συμπατριώτη τους Αλφρέδο ντι Στέφανο, που απεβίωσε προχτές.

Η απουσία του ντι Μαρία υποχρεώνει τον τεχνικό της Αργεντινής Αλεχάνδρο Σαμπέγια να αλλάξει τα πλάνα του και να ψάχνει για αντικαταστάτη. Τη θέση του μέσου της Ρεάλ στη βασική ενδεκάδα διεκδικούν ο Ενσο Πέρες, που αντικατέστησε τον Ντι Μαρία όταν εκείνος τραυματίστηκε στον προημιτελικό με το Βέλγιο, ο Μάξι Ροδρίγες -που διαθέτει την πείρα αλλά όχι και τη φόρμα- και ο Ρικάρδο Αλβαρες της Ιντερ.

Από την άλλη πλευρά ο Λούις Φαν Χάαλ έτριβε χθες τα χέρια του βλέποντας τους αρχικά αμφίβολους Νάιτζελ ντε Γιονγκ και Ρον Φλάαρ να βγάζουν κανονικά την τελευταία προπόνηση, ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους για να τεθούν οριστικά στη διάθεση του Ολλανδού προπονητή. Πάντως, τόσο ο αρχηγός Ρόμπιν Φαν Πέρσι όσο και ο αμυντικός Ντάνι Γιάνμαατ έκαναν ατομικό πρόγραμμα. «Η Ολλανδία είναι σχεδόν τέλεια ομάδα» παραδέχθηκε με τη γνωστή πριν τους αγώνες διπλωματία ο Αργεντινός αμυντικός χαφ Χαβιέρ Μασεράνο, προσθέτοντας ότι όταν βρουν χώρους οι «Οράνιε» μπορούν «να σε σκοτώσουν». «Η Αργεντινή είναι ομάδα κορυφαίου επιπέδου και αξίζει να είναι στην τετράδα», απάντησε στο ίδιο ύφος και ο Ντιρκ Κάουτ της Ολλανδίας. «Κι εμείς όμως θέλουμε να μετρηθούμε κόντρα στους καλύτερους», πρόσθεσε.

Οι Ολλανδοί φίλαθλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στη βασιλική οικογένεια της χώρας, καθώς ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος έχει νυμφευθεί μια Αργεντινή, που είναι πλέον η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας. «Τα αποτελέσματα της Αργεντινής είναι σημαντικά για μένα, αλλά είμαι Ολλανδή», είπε η βασίλισσα σε επίσημη δήλωσή της, χωρίς πάντως να έχει πείσει την πλειονότητα των υπηκόων της. «Πάντως ό,τι και να γίνει, θα έχει κάποια ομάδα να υποστηρίζει στον τελικό», έγραψε η εφημερίδα Ντε Τέλεγκρααφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή