Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται το Όπεν στη Μελβούρνη λόγω κορωνοϊού

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται το Όπεν στη Μελβούρνη λόγω κορωνοϊού

Η πολιτεία της Βικτόρια μπήκε ξαφνικά σε πενθήμερο λόκνταουν εξαιτίας κρουσμάτων σε ξενοδοχείο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς θεατές θα συνεχιστεί για τουλάχιστον πέντε ημέρες των τουρνουά τένις του Γκραν Σλαμ στην Αυστραλία λόγω τοπικού ξεσπάσματος κορωνοϊού στην πολιτεία της Βικτόρια, όπου ανήκει και η Μελβούρνη.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επιβάλλεται λόκνταουν για πέντε ημέρες, ως την ερχόμενη Τετάρτη, μετά τον εντοπισμό συνολικά 13 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης όπου τίθενται σε καραντίνα άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

«Επειδή (ο ιός) είναι πολύ μολυσματικός και κινείται πολύ γρήγορα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα», εξήγησε ο κ. Άντριους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη.

Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι, εξαιρουμένων όσων κρίνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν να δουλεύουν με φυσική παρουσία, των επισκέψεων σε γιατρούς, των επισκέψεων σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και των εξόδων για σωματική άσκηση, πρόσθεσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός.

Ο κ. Άντριους διευκρίνισε ότι το τουρνουά τένις θα συνεχίσει να διεξάγεται μεν, αλλά «χωρίς θεατές» λόγω της μετάλλαξης του ιού που μεταδίδεται εξαιρετικά γρήγορα.

Η απαγόρευση εισόδου στους ήδη περιορισμένους σε αριθμό θεατές τις προηγούμενες ημέρες έρχεται μετά το περιστατικό άσεμνης χειρονομίας από μία θεατή σε βάρος του Ισπανού τενίστα Ραφαέλ Ναδάλ στον αγώνα του με τον Μάικλ Μο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία δεν έχει αρχίσει ακόμη τους εμβολιασμούς, ενώ η Βικτόρια βίωσε ένα από τα σκληρότερα και μακρύτερα λόκνταουν το 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή