ΣΠΟΡ

Νικητές οι Ιωαννίδης και Τσεκίνη στον Mαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Η νικήτρια πριν από λίγες ημέρες έκανε χημειοθεραπεία

Νικητές οι Ιωαννίδης και Τσεκίνη στον Mαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Με επίδοση 2 ώρες 27.15 τερμάτισε πρώτος στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο δρόμο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Ιάσων Ιωαννίδης, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Έλληνας αθλητής μετά το τέλος του αγώνα και της επιτυχίας του δήλωσε: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα που ήταν ένας αγώνας μοναχικός, έτρεχα μόνος μου και μου αρέσει αυτό, συγκεντρώνομαι περισσότερο. Έκανα προετοιμασία τριών μηνών, πέρασα γρήγορα τα περάσματα που ήθελα, περίμενα χρόνο κάτω από 2 ώρες 30 είχα το στόχο μου γιατί το δύσκολο είναι ότι δεν πρέπει σε αυτές τις αποστάσεις να αφήσεις να χαθεί η συγκέντρωση από το μυαλό και το σώμα σου».

Στη συνέχεια ο πρωταθλητής και πρώτος μαραθωνοδρόμος έκανε και μία καταγγελία κατά της προέδρου του Καυτανζογλείου Σταδίου λέγοντας: «Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω ότι η διευθύντρια του Σταδίου δεν μας άφηνε να τρέχουμε προπονούμενοι και κάποια στιγμή κάλεσε και την αστυνομία για να μας απομακρύνει».

Την πρώτη θέση μεταξύ των γυναικών κέρδισε η πρωταθλήτρια Σόνια Τσεκίνη με χρόνο 2 ώρες και 54 λεπτά. Συγκινημένη μεγάλη αθλήτρια μετά το τέλος του αγώνα της και ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες έκανε χημειοθεραπεία αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη, παίρνω δύναμη από τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου, την οικογένειά μου που μου έδωσε κουράγιο είχα θέληση να φτάσω και να τερματίσω και μπορώ να πω ότι ο κόσμος με στηρίζει με τεράστια δύναμη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ