F1: Νίκη για Λεκλέρ στην έδρα της Red Bull

F1: Νίκη για Λεκλέρ στην έδρα της Red Bull

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μονοθέσιο του έτερου οδηγού της Ferrari, Κάρλος Σάινθ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να εξελίχθηκε σε θρίλερ, αλλά τελικά ο Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε να πάρει τη νίκη στο αυστριακό Grand Prix, παρά το προβλήματα που αντιμετώπισε στο τέλος του αγώνα με το πεντάλ του γκαζιού του.

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari κατάφερε να περάσει τρεις φορές τον Μαξ Φερστάπεν κατά τη διάρκεια του αγώνα: μια στην αρχή και δύο φορές μετά τα pit stops που έφεραν προσωρινά τον Ολλανδό της Red Bull στην πρώτη θέση. Ειδικά, τα σκληρά ελαστικά που έβαλε στο πρώτο pit stop έδωσαν απίστευτη ώθηση στο μονοθέσιο της Scuderia.

Δεκατέσσερις γύρους πριν τέλος του αγώνα και ενώ βρισκόταν κοντά στο να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, το μονοθέσιο του άλλου οδηγού της Ferrari, Κάρλος Σάινθ, έπιασε φωτιά. Ο οδηγός πρόλαβε και βγήκε από το όχημα, με την απογοήτευσή του να είναι ολοφάνερη.

Έτσι, ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να κατακτήσει τελικά τη δεύτερη θέση στον αγώνα στην έδρα της Red Bull, ενώ είχε βγει πρώτος στο Sprint Race. Τρίτος βγήκε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο ομόσταβλος του Φερστάπεν, Σέρτζιο Πέρεζ, αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα μετά από σύγκρουση που είχε με τον Τζορτζ Ράσελ στον πρώτο γύρο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή